IV. Festivalul FolkFórum Fesztivál

Marosvásárhely Zene

MÁJ. 12., 19:00 – MÁJ. 14., 22:00

2023-ban már a negyedik FolkFórum fesztivál kerül megszervezésre, ahol Maros szék etnikumainak népi kultúráját és hagyományait ünnepeljük!
A hagyományőrzők ünnepére várjuk az érdeklődőket, ahol a főszerep a néptáncé, a népzenéé, a népdalé, a kézműves népi mesterségeké, és képviselteti magát a magyar, a román, a cigány és a szász etnikum is.
Részletes programkínálatunkból hamarosan válogathatnak az érdeklődők, de azt ajánljuk töltsék a teljes hétvégét a marosvásárhelyi várban mindazok, akik autentikus népzenét hallgatnának, hagyományőrző tánccsoportok előadásait néznék meg, élőszavas népmesemondást hallgatnának, ismerkednének kézműves mesterségekkel, neves erdélyi fotóműész kiállítását néznék meg, gyönyörködnének népviseletekben, vagy éppen egy vidám esti szórakozásra vágynak egy előadáson vagy koncerten, ugyanis eseményünkön a Maros Művészegyüttes mellett fellép a magyarországi Romengo, a roma folk egyik legrangosabb együttese. De lehet majd csapatban Folk Activity játékot játszani, bábelőadást nézni, és természetesen ropni a táncházakban is.