Ismeretterjesztő előadások az interneten

on-line Tudomány, oktatás

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében hetedik éve tart a Tudomány- és művészettörténeti múltunk bemutatása című ismeretterjesztő előadás-sorozat. A programot a magyarországi Nemzeti Kulturális Alap támogatja, szervezője Muhi Béla.

Az elmúlt években számos előadás lett szervezve Vajdaság különböző településein, ahol népszerű és aktuális tudományos és ismeretterjesztő témakörök lettek bemutatva, többek között ezekkel a címekkel: Jönnek a robotok!, Légy mindig optimista – agyműködés és a neurotranszmitterek szerepe, Reneszánsz palota a mocsár közepén – a Bácsi várrom, Magyar találmányok az évszázadok során, Lézerek a porondon, A légköri jelenségek titkai, Tesla – az elektrotechnika búsképű lovagja, Sugárözönben élünk, A delfinek hangja stb.

Az előadásokat sikeres szakemberek, tanárok, orvosok, pszichológusok, mérnökök tartották, de pályakezdő, fiatal diplomások is fel lettek kérve egy-egy előadás megtartására.

Több előadásban lettek bemutatva a magyar és magyar származású tudósok, feltalálók, akik jelentős eredményekkel gazdagították a magyar, és egyúttal az egyetemes emberi kultúrát.

Az idén a koronavírus megfékezése által bevezetett szigorítások miatt az új előadások egy része az interneten keresztül tekinthető meg, melyek a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének Youtube csatornájára (https://www.youtube.com/channel/UCzRrxQaYWVi6con-7M845cQ) lesznek folyamatosan feltöltve február 1-től.

 Forrás: Vajdaság Ma