Iskolai bántalmazás megelőzése és kezelése

online esemény Ismeretterjesztő

Az iskolai bántalmazás megelőzése és kezelése – online képzés Kolozs megyei pedagógusok számára

Az utóbbi években szakemberekként egyre gyakrabban találkozunk az iskola keretei között is az agresszió és a bántalmazás legkülönbözőbb megnyilvánulásaival. A pedagógusok számára különösen nehéz ennek a jelenségnek kezelése és általában kevés segítséget kapnak ahhoz, hogy ezzel a kemény kihívással megfelelően szembe tudjanak nézni.
A témakörrel kapcsolatosan nemrég két kiadványunk jelent meg: „Az iskolai bántalmazás. Tájékoztató pedagógusoknak” és „Az iskolai bántalmazás megelőzése. Módszerek és eljárások pedagógusok számára.”
Erre a két kiadványra alapozva tartunk két alkalommal (nov. 14-én és nov. 20-án) online képzést pedagógusok számára, mely során a résztvevők az iskolai bántalmazás jelenségének megelőzését és kezelését megkönnyítő módszereket, eljárásokat sajátíthatnak el. A képzés során érinteni fogjuk a kommunikációs képességek, az érzelmi intelligenica fejlesztésének lehetőségeit, a düh kezelésének módozatait illetve konkrétan az iskolai bántalmazással kapcsolatos tevékenységeket.
A workshop a BGA támogatásával valósul meg és ingyenes.
A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött és max. 25 személy vehet részt egy képzésen.
A workshopot Zoom felületen tartjuk meg, melyre személyes meghívót küldünk.
A képzésről tanúsítványt adunk a résztvevőknek.
Jelentkezés:
– november 14, szombat: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScoh…/viewform