Író-olvasó találkozó Dr. Jozef Klindával

Fülek Ismeretterjesztő

A Füleki Városi Könyvtár következő író-olvasó találkozója a nógrádi régió egyik legjelentősebb 15. századi eseményére irányul, amely mélyen belevésődött a térség történelmébe és nagyban befolyásolta a korabeli társadalmat és annak további fejlődését.

A résztvevők Dr. Klinda Jozef regionális történelemmel foglalkozó, számos kiadvány szerzőjével találkozhatnak, aki a losonci városi önkormányzat által kiadott, Brandýs-i Ján Jiskra és a losonci csata című könyvét mutatja be a helyi olvasóközönségnek.

Az egyedülálló, terjedelmes – több mint 470 oldalszámból álló – kötet összesen 1 722 képet, címert és térképet tartalmaz. Tematikailag főként Jiskra Ján kivoltával és a losonci csata történéseivel foglalkozik. Részletesen leírja e meghatározó esemény indítékait, lefolyását, körülményeit és kimeneteleit, amely során Jiskra Ján csapatai győzelmet arattak a jóval nagyobb létszámú magyar hadsereg fölött, valamint kiterjedten említi az összeütközéssel kapcsolatos személyiségeket. A bemutatót a szerzővel való beszélgetés követi, amely során lehetőség nyílik a könyv dedikáltatására is. A kiadvány megvásárolható a losonci Városi Információs Központban.

A történelmi érdekességeket április 26-án, pénteken, 16.30 órától hallgathatják meg a könyvtárba érkezők. A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

Forrás: Gömörilap.sk/SZAKC

Író-olvasó találkozó Dr. Jozef Klindával