Intézményvezetők 13. szakmai találkozója

Patfürdő Tudomány, oktatás

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2019. május 16-17-én Patfürdőn rendezi meg az Intézményvezetők 13. Szakmai Találkozóját.

A kétnapos szakmai találkozóra a szervezők a régió határain innen és túl a szakmailag fejlődni vágyó intézményvezetőket: iskolaigazgatókat, igazgatóhelyetteseket és vezető nevelőket várják. A kistérségi együttműködés elősegítése mellett aktuális oktatáspolitikai témák megvitatására, információszerzésre, önfejlesztésre és feltöltődésre is lehetőségük lesz a résztvevőknek.

A kétnapos rendezvény első előadójával, Fodor Attila közoktatási szakértővel (Comenius Pedagógiai Intézet, Komárom) elsősorban a pedagógusokról és szakszolgálati dolgozókról szóló törvény változásait boncolgathatják a jelenlévők, szó esik majd az új szakmai továbbképzési rendszer előnyeiről, buktatóiról és esetleges hatályba lépésének következményeiről is.

Balogh Edit tanfelügyelő (Állami Tanfelügyelet, Nyitra) az iskolai önértékelésről és az ellenőrző szerv értékeléseiről, meglátásairól számol be az oktatási intézmények vezetőinek.

Adatvédelem az iskolákban – 1 éve csengettek be a GDPR – nak címmel tart előadást Tóth Tibor a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala ügyvivője és Nagy Dávid jogász.

A találkozó másnapján magyarországi szakember, Birizló-Szabó Irén pszichológus segítségével a vezetői munkára fókuszálnak az érintettek, hiszen az általa vezetett tréning Az erősségközpontúság a pedagógiai gyakorlatban és a vezetői munkában címet viseli.

Forrás: Fekete Irén, SZMPSZ/SZAKC