Interetnikus kapcsolatok, önkormányzatok

Online esemény Ismeretterjesztő

Interetnikus kapcsolatok az önkormányzatokban és a népszámlálás – RO-HU konferencia (ONLINE)

Interetnikus kapcsolatok az önkormányzatokban és a népszámlálás – újabb román–magyar konferencia
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Reconstructio Egyesület – a Bethlen Gábor Alap támogatásával – idén is megszervezi immár hagyományossá vált román–magyar konferenciáját – a koronavírus helyzetre való tekintettel és a tavalyi évhez hasonlóan az online térben.
A december 2-án (csütörtökön) 17 órától kezdődő konferencia az Interetnikus kapcsolatok az önkormányzatokban és a népszámlálás címet viseli, az eseményen pedig részt vesz Tőkés László, az EMNT elnöke, Szilágyi Szabolcs újságíró, az „Unguri despre unguri” podcast ötletgazdája, Allen Coliban, Brassó polgármestere, Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere és Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke. A beszélgetést Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke moderálja.
ℹ️ Az esemény online az EMNT Facebook-oldalán (www.facebook.com/emnt.org) valamint a ZOOM alkalmazáson keresztül lesz elérhető. Azok számára, akik az utóbbi online felületen kívánják követni a konferenciát – szinkrontolmácsok segítségével – fordítás is biztosított lesz. A Facebook-élőt követő résztvevők az előadásokat és felszólalásokat azok eredeti nyelvén hallhatják majd. Az esemény lejárta után az EMNT Facebook-oldalán visszanézhető marad a konferencia teljes felvétele.
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!