Illusztráció kiállítás

Kultúrpalota, Marosvásárhely Kultúra, kommunikáció
Lukács Adél Vanda vagyok, szárnyait bontogató festőművész, illusztrátor és látványtervező. Szerencsésnek érzem magam, mivel kultúra és művészetkedvelő szüleim által a könyvek és művészetek világában nőhettem fel, és ezt is választottam örök utamnak. Két nagy szívprojekten dolgozom jelenleg, az egyik a sajátom: a nemrég elindult „lav.ness”, ami az egyéni művészi tevékenységemet fedi, a másik pedig a Kult fesztivál, amelynek az illusztrált vizuális elemeit, plakátjait, a most debütáló könyvének borítóját készítettem. A mostani kiállításommal a fesztiválon egy födél alá hozom ezt a két szenvedélyt. Az alkotásban legtöbbször az vezérel, hogy megérintsek valamit az emberek szívében, ami az otthon érzésére emlékeztet, ami bár ezerszínű lehet, a belső béke érzése ugyanaz- ezzel kívánom ellensúlyba hozni a rideg kinti világot. Azt tekintem az egyik legnagyobb sikernek, ha valaki hazavisz tőlem egy képet, és minden nap, amikor a világból hazatér, otthonabbnak érzi a lakását tőle.
A kiállítás a KULT Alternatív Kulturális Fesztivál keretében kerül megszervezésre a Marosvásárhelyi Kultúrpalota Kórustermében. (www.kultfeszt.ro)
A kiállítás megnyitója december 9, 19:00 óra. A kiállítás látogatható a fesztivál ideje alatt, a következő órákban:
Péntek: 19:00 – 20:00 (Megnyitó)
Szombat: 10:00 – 22:00
Vasárnap: 11:00 – 20:00
A kiállításon szereplő művek megvásárolhatóak. Egyes illusztrációkból készültek könyvjelzők, képeslapok, és naptár a közelgő 2023-as évre.
Érdeklődni a helyszínen, illetve facebook üzenetben lehet a lav.ness oldalán.
Várunk szeretettel! ❤️