III. INFINITE DANCE FESTIVAL

Nagyvárad Zene

III. INFINITE DANCE FESTIVAL

Október 22–28. között harmadik alkalommal szervezik meg Nagyváradon az Infinite Dance Festivalt, a Szigligeti Színház tánc– és összművészeti fesztiválját. Az eseménysorozat hét napja alatt tizenkét társulat produkcióját láthatja a közönség, illetve a térség három táncművészeti főiskolájának részvételével sor kerül az Akadémiák Gálájára is. A programot ugyanakkor szakmai workshopok, koncertek, amatőr tánccsoportok fellépései és egy összművészeti performansz egészíti ki.

Nagytermi előadások

A nagytermi előadások sorát, október 24-én, 19 órátóla világszerte elismert Szegedi Kortárs Balettközelmúltban bemutatott Abszurdia című előadása nyitja.

Október 25-én, 19 órától első alkalommal látogat Nagyváradra a dunaújvárosi Bartók Táncszínház,  aTerminál című darabjukat hozzák el a fesztiválra.

Október 27-én, 19 órától két egyfelvonásost tekinthet meg a közönség a Szigligeti Színház nagytermében. Az est első felében a Ziggurat Project Imre Zoltán Program keretében megvalósított produkcióját, a Légszükségletet, a második felében pedig a nemzetközi szinten elismert Duda Éva Társulat Labirintus című előadását tűzik műsorra a szervezők.

Október 28-án, 19 órától a Kolozsvári Magyar Opera A test ébredése című kortárs balett-előadása zárja a III. Infinite Dance Festivalt.

Kiegészítő programok

Az Infinite Dance Festival keretében Szabó Attila, Andreea Belu és Simona Dabija táncművészek tartanak mozgásszínházi workshopot, ugyanakkor sor kerül a Magyar Színházi Szövetség harmadik színpadtechnikai műhelymunkájára is, amelyet a MASZÍN a Magyar Színháztechnikai Szövetséggel együttműködésben bonyolít.

Október 25-én összművészeti performanszra várnak mindenkit a szervezők: az Élő Várad Mozgalom íróival, illetve táncosokkal, zenészekkel és képzőművészekkel megvalósuló performanszot ezúttal a Nagyváradi Vár G épületében tartják, a fesztivál csütörtöki napján, délután öt órától.

Október 26-án táncház, október 27-én pedig lampionos táncest várja az érdeklődőket, csütörtöktől szombatig pedig a Moszkva Kávéház egy-egy koncertjére is sor kerül.