III. Fiságmente Tisztaságáért

NaturClean Egyesület Ismeretterjesztő
III. Fiságmente Tisztaságáért – Közösségi Nagytakarítás
FŐ CÉLUNK: A FISÁG PATAKÁBAN TUDJUNK HALÁSZNI! ÉLJEN AZ ÉLŐ VILÁG!
Hisszük, hogy összefogással sikerül megvalósítani!
MIÉRT tartjuk fontosnak ezt az eseményt és azt, hogy minél többen bekapcsolódjunk?
1. Azért, mert a miénk, a község területén ered, tehát a mi szemetünk
2. Azért, mert a mi felelősségünk, hogy mit hagyunk a gyerekeinkre örökségül
Megoldási javaslatok:
1. Figyeljünk a háztartásunkban keletkezett újrahasznosítható szemét különválasztására
2. A kert sarkában komposztáljunk
3. Ne dobjuk el a szemetet
4. Vegyünk részt a Fiságmenti közösségi nagytakarításban, saját magunkért
5. Ne azt nézzük, hogy más mit tesz, próbáljuk megtenni a tőlünk telhetőt 🙂
2020-ban is szeretnénk folytatni a tavaly elkezdett tevékenységet, amelyen a két alkalommal több mint 1000 zsák szemét gyűlt össze, de még rengeteg a munka. Az akcióval szeretnénk felhívni a község lakóinak a figyelmét, az élet alapjának a víznek a fontosságára, és ennek a kincsnek az óvására.
2020. április 3-án, Húsvét előtti hétvégén KÖZÖSSÉGI NAGYTAKARÍTÁSRA hívunk mindenkit, a NaturClean Egyesület-Társadalmi vállalkozás csapata, akinek fontos, hogy tiszta környezetben töltse a hétköznapjait és a környezet tudatos életmódot példaként tovább adja gyerekeinek, unokáinak.
Az iskolásokkal, diákokkal a falumentén eldobált szemetet szeretnénk közösen összeszedni, a felnőttekkel a Fiság és amennyiben Csíkmenasági jelentkezők is lesznek, a Taploca patakának kitakarítása a célunk.
Mivel, a “tizes, a legkisebb, szervezési önállósággal rendelkező falurész” ezelőtt is hatékonyan működött (Bárth János könyvéből a részletekkel is jól megismerkedhetünk), ezért tizesenként szeretnénk megszervezni a Nagytakarítást.
VÁRJUK A TÁRSSZERVEZŐK ÉS MINDAZOK JELENTKEZÉSÉT, AKIK RÉSZT TUDNAK VÁLLALNI ÉS BAKAPCSOLÓDNAK A KÖZÖSSÉGI NAGYTAKARÍTÁSBAN, AKÁR FIZIKAI VAGY JOGI SZEMÉLYKÉNT 2020 március 19-ig.
További részleteket, megbeszélések időpontját a segítséget vállalók jelentkezése után közöljük.
Hogy mi motivál minket ennek a tevékenységnek a szervezésére?
2020 január 21-én részt vettünk az alábbi eseményen, ahol ismét meggyőződhettünk, hogy közösségi összefogás szükséges, hogy a klímaváltozásért, a természeti katasztrófákért mi egyénileg is felelősek vagyunk de közösségi elhatározással sokat tehetünk a környezetünkért.