IDENTITÁSKERESÉSBEN

Szabadka Kultúra, kommunikáció
zeretettel várunk minden érdeklődőt 2022.február 1-jén 18.00 órára Dr.Káich Katalin: Identitáskeresésben című könyvének bemutatójára.
Helyszín: Népkör Magyar Művelődési Központ (Szabadka), Garay Béla Terem
A könyvet bemutatja az író: Dr.Káich Katalin
Moderátor: Hózsa Éva, a könyv recenzense
A könyvet méltatja: Dévavári Beszédes Valéria, szerkeztő és felelős kiadó
Felolvasó: Kéri Sándor Botond, a Népkör Fabula Rasa Színjátszó Grund tagja
Közreműködnek a Szabadkai Zeneiskola tanulói:
Margit Andrea – hegedű II. oszt.
Kovács Rita – hegedű IV. oszt.,
Magosi Emese – hegedű IV. oszt
Információ és helyfoglalás:
024/557-033

A belépés ingyenes!
A könyv rövid bemutatása:
Minden embernek, nemzetnek, településnek, városnak sajátos kultúrája van, olyan, amely kizárólag csak rá jellemző, azt is mondhatnák, identitása. Az identitás nagyon összetett kérdés, napjainkban sokan foglalkoznak vele. Káich Katalin a három fejezetre osztott kötetében erre keresi a választ.
Az első részben önmagáról ír, hogyan alakította életét, identitását a szülővárosa, Zombor, annak kulturális hagyatéka, a szülői ház, az iskoláztatása során tanulmányai, az irodalom, a zene, a képzőművészet, valamint Hamvas Béla munkásságának megismerése, tanulmányozása.
A második részben az identitás megközelítését különböző aspektusokból taglalja: a hagyományok, a népművészet, a közkultúra szempontjából. Mit tekintenek kultúrának napjainkban, milyen az emberek hozzáállása örökségükhöz, a néphagyományhoz, az általános kulturális törekvésekhez.
A harmadik részben a színházkultúránk identitásformáló szerepét vizsgálja a vajdasági magyar színházak előadásait elemezve a hagyományosság és modernség szempontjából. Ez a kérdés fontos a színháztörténetünk szempontjából, ugyanis színházaink tevékenységét az utóbbi években ilyen szempontból nem vizsgálták.
A program az aktuális járványügyi szabályokkal összhangba kerül megszervezésre!