I. Hóvirág Waldorf játszóház

Horgos Ifjúsági, gyermek
Az első vajdasági Waldorf szellemiségű játszóházba hívjuk az ovis korosztályú (3-6 éves) gyermekeket szüleikkel együtt. (Regisztráció szükséges: https://forms.gle/uVbVBB1MJWPPA86AA)
Hogy mit kapunk ezektől az eseményektől?
– közösséget – egymás megismerésének lehetőségét
– szabad játékot nyílt végű játékokkal és természetes anyagokkal
– Waldorf hangulatot
– kapcsolódási lehetőséget tapasztalt Waldorfos szülőkkel
– kézműves foglalkozást a szülőknek is
– babasarkot a legkisebbeknek
– élményt egy biztonságos és szeretetteljes légkörben!
A találkozót szabad játékkal kezdjük és fejezzük, közben pedig a Waldorf pedagógia szellemiségében az óvónőkkel körjátékok, mondókázás, verselés és éneklés várható. A szülők Mándity Lenke segítségével belekóstolhatnak a horgolás rejtelmeibe, közösen sapkákat, fülvédőket készíthetnek (ajánlott horgolótűt és fonalat hozni). A legkisebbeknek pedig babasarokkal készülünk.
Ez az esemény lehetőséget ad arra, hogy mi is megtapasztaljuk, miben is más egy Waldorf ovi. Kapcsolódhatunk hasonló érdeklődési körű szülőkkel, formáljuk és építjük a vajdasági közösséget, miközben gyermekeinknek megadjuk a közös játék élményét biztonságos és szeretetteljes közegben.
Fontos: a gyerekek utánzással tanulnak, a példa mi vagyunk számukra, így kérjük, ennek fényében legyünk jelen az eseményen.
A játszóházakat várhatóan havi egy alkalommal szervezzük meg, a fő célunk pedig, hogy őszre elindíthassuk Vajdaságban is az első Waldorf napközit/óvodát. Ehhez szükség van egy összetartó, aktív szülői közösségre, amely, reményeink szerint, a játszóházak és más eseményeink által formálódik és megerősödik majd.
Szeretettel várunk a Waldorf Vajdaságban Facebook-csoportunkba is, sőt, ha szeretnéd segíteni vagy támogatni a kezdeményezést, akkor keress bennünket az e-mail-címen.
Ez a program nem ingyenes, de nem is fizetős 🙂
A belépő adományjellegű hozzájárulás, amellyel támogatható az esemény megvalósulása és a további munkánk:
– kedvezményes jegy (ha az anyagiak most gondot okoznak, ne tartson vissza, gyertek): 500 din/család;
– teljes árú jegy: 1000 din/család
– testvériség jegy (kifizeted a saját családod részvételének költségeit és támogatod egy olyan családnak az ittlétét, akik most a kedvezményes jegyet tudják kifizetni): 1500 din/család;
– mecénás díj (a részvételen felül egyesületünk működését támogatod): 2500 din/család.
Az adományokból fedezzük a terem költségeit, a magyarországi pedagógusok díjait, útiköltségét és a fogyóeszközöket. A fennmaradó összeget a következő eseményünkhöz használjuk fel, és az alakuló Vajdasági Waldorf közösség civil szervezet bejegyzésére fordítjuk.
Nagy örömünkre szolgálna, ha a közös asztalra mindenki hozna valami apróságot, házi süteményt, pogácsát, gyümölcsöt, szörpöt.
Hol? Horgoson, a Művelődési Házban.
Mikor? Február 27-én, vasárnap 16.00-19.00 között
Kérjük, érkezzetek időben és amennyiben lehetőségetek van, maradjatok végig.
REGISZTRÁCIÓ (február 24., 18.00 óráig): https://forms.gle/uVbVBB1MJWPPA86AA