Hogy vagy? Hogy vagyok? – Önsegítő csoport

Petőfi Utca, Csíkszereda Tudomány, oktatás
Önsegítő csoportunkban “ Hogy vagy? Hogy vagyok?“ kérdések nyomán figyelünk magunkra és rád, majd elidőzünk a válaszokon.
A magunkra figyelésben nyilvánul meg létezésünk méltósága és egyedisége. Mégsem szánunk rá kellő időt. Ahelyett, hogy felelősséget vállalnánk hogylétünk minőségéért, inkább eltereljük róla a figyelmünket. Emberi mivoltunkból fakadóan, életünket soha nem szűnő elégedetlenség jellemzi. Ezt az állapotunkat ideig-óráig elfojthatjuk, de végül mindig visszatér. Mégpedig akkor tér vissza, amikor a legkevésbé sem számítunk rá. Egyszer csak ráeszmélünk, hogy milyen is az életünk és hogy, hogy vagyunk benne/vele.
A csoport lehetőséget kínál arra, hogy a megszokott mintákból kilépve válaszoljuk meg ezt a kérdést: megengedünk önmagunknak egy kis szünetet, meghallgatjuk mások mondandóját, élettel telivé tesszük önkifejezésünket.
Az önsegítő csoport foglalkozása egy hat alkalmas, 2 órás interaktív folyamat, melyet kéthetente tartunk. Első találkozásunk 2022.február 07.-én lesz, 18 órától.
Vezetik Keresztes Zsuzsa és Geréd Ildikó lelkigondozók.
A helyek száma korlátozott, az előzetes jelentkezés sorrendjében telnek be.
A foglalkozásokat, igény szerint, online és személyes formában is szervezzük.
Az online csoportban való részvétel díjmentes.
A személyes találkozók beugrója 28 lej, helyszíne Csíkszereda, “Barátság Kuckó”.
A részvétel feltétele az előzetes bejelentkezés a 0729.815.596, 0740 016 061 telefonszámon vagy a címen.