Hát éltem már én?

Várkert Bazár Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, 1013 Egyéb

“Hát éltem már én?” Gondolatok az ünnephez
Várkert Irodalom

Ady Endre feltámadást idéző versét mottóul véve a Várkert Irodalom áprilisi estje az ünnephez, a Húsvéthoz kapcsolódik.
A programon – egyedülálló módon – az ország legnépszerűbb katolikus papja, Pál Feri atya és a Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, Berecz András együtt lépnek színpadra: történetekkel, mesékkel, énekekkel állnak dialógusba és gondolkoznak közösen arról, mit jelent az ünnep. Mit üzen a Húsvét, a feltámadás a ma emberének, és miképp ad alkalmat az önmagunkkal való szembenézésre, a múltba való visszatekintésre vagy a másik megismerésére? Hogyan szerepel a magyar népi kultúrában a Húsvét és melyek az ünnep legszebb dalai? Miért fontos a XXI. századi, felgyorsult világunkban méltó helyet adni az ünnep pillanatainak?

Vendégek:
🔼Pál Feri atya római katolikus pap, mentálhigiénés szakember
🔼Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó
🔼Szabó Dániel cimbalomművész

Pál Feri atya népszerű előadásainak tematikája igen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat, a közösségi és családi helyzeteket, akár a transzcendenciához fűződő kapcsolatig.
Berecz András ének- és mesemondó páratlan közvetlenséggel tárja elénk kultúránk kincseit. Előadásaik mindenkihez szólnak: üzenetük egyetemes a szeretetről, emberségről, figyelemről, megbocsátásról. A Várkert Irodalom kivételes estéjén közösen lépnek a közönség elé, míg Berecz Andrást P. Szabó Dániel cimbalomművész, népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere kíséri.
Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna

Belépő: 1900 Ft
📌 JEGYLINK: jegylink: https://varkertbazar.jegy.hu/program/hat-eltem-mar-en-gondolatok-az-unnephez-varkert-irodalom-101586