Hangőrzők karácsonyi jótékonysági koncert

Borsika panzió Ismeretterjesztő

2014-ben, az Erdélyi Táncházzenészek Találkozóján fogalmazódott meg a gondolat, hogy segíteni kell azokon az idős zenészeken – valamennyiünk mesterein – akik elesettségük, betegségük folytán nem tudnak muzsikálást vállalni, ezáltal a mindennapi kenyér előteremtése is gondot okoz.
2015-ben a “Hívd meg az öreg zenészeket egy sörre!” mottót egy brácsaforma kartondobozra nyomtattuk és táncházainkban gyűjtéseket szerveztünk. Az adományokból a rászorultaknak élelmet vettünk, orvosi ellátásukat támogattuk. 2018, 2019-ben több erdélyi nagyvárosban szerveztünk jótékonysági koncertsorozatot.
Ebben az évben az ügy támogatására az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesülete, az Erdélyi Hagyományok Háza, valamint a Gyergyószárhegyi Kulturális Központ jótékonysági koncertet szervez, amelyen a “Hangőrzők”, azaz több erdélyi táncházzenész, énekes közreműködésével segítjük és támogatjuk az öreg, rászoruló mestereinket.
Hangőrzők: Üver, Ördöngös, Kiskamoni-Szalay Kund, Antal Csanád, Szász Dávid, Antal Csenge, Gál Abigél, Gál Dorottya és a Karmazsin együttes