Hagyományos karácsonyi vásár a Gion-házban

Szenttamás Kultúra, kommunikáció

A szenttamási Gion Nándor Emlékházban szombaton, december 15-én hetedszer tartják meg a  karácsonyi vásárt.

A Gion Nándor Kulturális Központ a kulturális és irodalmi tevékenység mellett számos más jellegű (szórakoztató, tájékoztató, oktatási, hagyományápoló) tevékenységet is folytat. A karácsonyi kézműves vásár, amely az eladók és a látogatók számára is ingyenes, kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy időben és kedvező áron megvásároljuk gyermekünknek, szüleinknek és nagyszüleinknek a karácsonyi ajándékot.

A 8 és 16 óra között látogatható rendezvényen karácsonyhoz kapcsolódó díszek, emléktárgyak árusíthatók és állíthatók ki, de emellett termékeikkel a kézművességgel foglalkozókat is várják. Az előző évek folyamán kelendőek voltak például a különböző anyagból készült karácsonyfadíszek, a csokoládéból, mézeskalácsból készült télapók, adventi koszorúk, ugyanakkor egy helyen, karácsonyi énekek mellett, szinte a  család összes tagjának vásárolhatók különböző apróságok, karácsonyi ajándékok, meglepetések.

Tekintettel arra, hogy az árusok számára a férőhely korlátozott, az idén is időben asztalt kell foglalni a szervezőknél:  e-mail címen vagy a 063-10-50- 268-as telefonszámon.

Forrás: Hét Nap