Gyúljon meg Összetartozásunk Tüze

Felvidék Nemzetközi

A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség Összetartozásunk Tüze elnevezésű kezdeményezéséhez csatlakozott a Szövetség a Közös Célokért társulás is, mely szervezőerejével segíti, hogy a tűz láncolata a Felvidéken is minél folytonosabb legyen.

Ennek érdekében a szervezők civil szervezetek, intézmények, közösségek, baráti társaságok, családok és magánemberek jelentkezését várják minden olyan településről, ahol magyarok élnek.

Amennyiben egy szervezet a Felvidék több településén is szeretne tüzet gyújtani, akkor a regisztráció során ennek megjelölésére is van lehetőség, emellett pedig egy településről többen is regisztrálhatnak.

regisztráció azért fontos, mert egy interaktív térképen követni tudjuk az egyes településeken gyújtott tüzeket. Ugyanakkor természetesen arra is van lehetőség, hogy csak azok az adatok jelenjenek meg a térképen, amelyeket közölni szeretnénk.

Mire gondoljunk, amikor tüzekről beszélünk?  Mekkora legyen a tűz és milyen helyszíneken valósulhat meg a tűzgyújtás?

A legfontosabb szempont, hogy a helyi vonatkozó szabályokat tartsuk be, beleértve a tűzvédelmi, a gyülekezési, területfoglalási és a karanténhelyzetre vonatkozóakat is.

Csatlakozhatunk akár már három szál gyertya meggyújtásával is, az otthonunkban.

Vagy akár a Kárpátok vonulatain, a Trianon előtti határon, akár egy hegycsúcson, a havasokban, hegygerincen, egy történelmi emlékhelynél, település főterén, tisztáson, réten, folyóparton, egy iskola, templom udvarán, vagy családi ház kertjében.

Felvidéki tüzek

A SZAKC tüzei Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, Komáromban, Galántán, Párkányban, Ipolyságon, Zselízen, Léván, Losoncon és Királyhelmecen lobbannak fel.

A SZAKC tagszervezeti többek között az alábbi településekről csatlakoznak: Nána, Kalonda,  Pered, Martos, Ipolybalog.

A VIA NOVA tüzei égni fognak Somorja, Nagykapos, Kaposkelecsény, Lelesz, Szepsi, Rimaszombat, Léva, Zselíz, Ipolyság, Érsekújvár településeken.

Szervezőként pedig a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség csapatai a Felvidék további számos településén is meggyújtják az Összetartozás Tüzét.

Az esemény honlapja. Regisztrálni ITT lehet.

Forrás: Felvidék.ma/SZAKC