Györgyfalvi Népzene és Néptánctábor

Györgyfalva Szabadtéri

A tábor a györgyfalvi néptáncok, népdalok és népzene valamint a közeli Szopor(tanya) és Hóstát népies dalai iránt érdeklődők számára nyújt tanulási lehetőséget. A táborozók napi két alkalommal részesülnek képzésben, az oktatás három – korosztály szerinti csoportban zajlik (gyerekek, ifjak, felnőttek). A tábori képzés autenticitását a szakképzett és elismert oktatóink mellett az is kiegészíti, hogy az esti táncházakban a táborozók együtt mulathatnak a falubeliekkel.

Célcsoport: minden korosztály (16 éves kor alatt csak szülői kísérettel fogadunk gyerekeket).

Programpontok: néptáncoktatás, népdaloktatás, népzeneoktatás, kézműves foglalkozás (gyerekek számára), hagyományos hajfonási tehnika oktatás, múzeumlátogatás, túrázás (Gömbkövek nyomában, Natúr-vellnesz), esti táncházak és a szombat esti gálaműsor.

Táncoktatók: a felnőtt csoport oktatói Gyémánt Ádám a Népművészet Ifjú Mestere, Aranysarkantyús táncos, néptáncpedagógus és Farkas Fanni a Népművészet Ifjú Mestere, kétszeres Aranygyöngyös táncos, a Magyar Állami Népi Együttes táncosa, az ifjúsági csoportot pedig Király Sándor és Pap Johanna oktatja.

Részletek és regisztráció:
http://falukutja.ro/tabor/