Gyökerek és szárnyak

Online esemény Ismeretterjesztő
Rákóczi Digitális Akadémia: Gyökerek és szárnyak

Hogyan jut el valaki egy felvidéki kisfalu iskolájából a hollandiai Utrechti Egyetem nemzetközi karára pszichológiát és kulturális antropológiát tanulni?

Miért érdekes egy bécsi egyetemen egy szlovákiai magyar diáklány nagymamájának a deportálás-története, és hogyan lesz ebből transzgenerációs traumákkal és társadalmi tabukkal kapcsolatos doktori disszertáció?

Vagy milyen érzés az, amikor két volt Rákóczi táboros közel két évtized után Izlandon egy nemzetközi projekt megbeszélésén találkozik ismét?

Erről és sok más inspiráló dologról is hallhattok, ha bekapcsolódtok 2020 július 17-én 18:00 órakor a Rákóczi Digitális Akadémia következő adásába.

Aki mesél: 𝐃𝐫. 𝐓𝐨́𝐭𝐡 𝐄𝐫𝐳𝐬𝐞́𝐛𝐞𝐭 𝐅𝐚𝐧𝐧𝐢 𝐭𝐚́𝐫𝐬𝐚𝐝𝐚𝐥𝐨𝐦𝐤𝐮𝐭𝐚𝐭𝐨́, aki 2001-ben vett részt a Magyarságismereti Mozgótáborbann. Jelenleg az osztrák Sigmund Freud Egyetem tanára, a Femspace (www.leaninfemspace.at) magyar női közösség alapitó-vezetője, és nem utolsó sorban két bécsi magyar kislány anyukája.

Ha vannak kérdések, amelyeket szeretnétek megkérdezni tőle, az esemény alatti felületen már most is, és a beszélgetés közben is megtehetitek.

Tarts velünk te is!