gyerekeink online biztonsága 2. rész

online esemény Ismeretterjesztő

KIBER KRESZ – gyerekeink online biztonsága 2. rész

Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Snapchat, Twitter, Pinterest, Viber, WhatsApp… A közösségi média platformokat már számon tartani is nehéz, nemhogy tisztában lenni azzal, milyen kockázatokkal járnak, és melyik biztonsági beállítást nem érdemes kihagyni adataink megfelelő védelme érdekében. A KIBER KRESZ 2. részében ehhez nyújtunk gyakorlati útmutatót.
A beszélgetés résztvevői:
• Fegyverneki Gergő: magyar-média szakos középiskolai tanár, egyetemi oktató, digitálispedagógia-szakértő
• Szabó Vera: a feat. Client Service Directora, aktív szerepet vállalt az UNICEF Magyarország 2021 nyarán megvalósult online bántalmazás elleni TikTok kampányának létrehozásában
• Cseperkáló Csenge: az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövete
Moderátor: Ráskó Eszter: stand up előadó, pszichológus
Az online világ olyan, mint a közlekedés. Izgalmas, új utakra visz, ám megvannak a maga veszélyei. Segítsük a gyerekeket, fiatalokat, hogy megtanuljanak biztonságosan közlekedni az online térben is. Vegyük észre a jeleket, ha baj van. Hiszen a járványhelyzet hatására még több gyereket fenyeget az online bántalmazás veszélye. Ennek csökkentéséhez adunk most gyakorlati tippeket szülőknek, felnőtteknek az UNICEF Magyarország és a Magyar Suzuki háromrészes webinar sorozatában, amelyhez egy ingyenes online kurzus is tartozik. Tarts velünk te is ezen a KIBER KRESZ tanfolyamon!
Jelentkezni az alábbi oldalon lehet: https://unicef.hu/kiber-kresz-az-online-bantalmazas-ellen
A KIBER KRESZ 1. része:
https://www.facebook.com/events/393911458990916
A KIBER KRESZ 3. része: https://www.facebook.com/events/834267683946261
A beszélgetések az Együtt a sértő hangok ellen című kampány keretén belül valósulnak meg.