Görgey Gábor: HOL A STUKKER?!

Vigadó Művelődési Ház • Casa de Cultură "Vigadó" Ismeretterjesztő
GÖRGEY GÁBOR: HOL A STUKKER?!
Az a színpadi szöveg ami a mindenkori hatalommal foglalkozik, az nem igazán tud elavultá válni. Sajnos a világ, amelyben élünk mindig valamilyen hatalom alatt működik, vagy nem működik. A Hol a stukker!? (eredeti címén Komámasszony hol a stukker?) pedig pont ezt a témát boncolgatja mesteri fokon.
Öt ember egy zárt helyiségben, ahol csak egy toalett van.
Az alvilágot, annak feszültségét és frusztrációt Cuki az alvilágból (Orbán Levente) képviseli, a letűnt, de újra felemelkedni kívánó nemességet a Méltóságos (Kiss László), a mindannyiunk által ismert népszínművekből összegyúrt műparaszt Márton (Márton Loránt) a “régebb minden jobb volt” megtestesítője, Kiss (Barti Lehel András) pedig az intellektuel, ki szintén sajátos módon képzeli el az igazi szabadságot. És végül ott van K Müller (Lung László Zsolt), aki minden idők elengedhetetlen köpönyegforgató játékmestere, a hasonulás és a kisember kaméleonja.
Mind más-más világot, nézőpontot képviselve tehát, a bezártak nem találják a kifelé vezető utat. Pedig ott lóg a kulcs a falon, csak le kell akasztani, ki kell nyitni az ajtót és ki lehet sétálni rajta az igazi szabadságba. Ám van a helyiségben egy stukker! Ez pedig mindig valaki kezébe kerül és a hatalomnak nem áll szándékában továbblépni és igazi demokráciát teremteni.
Egy abszurd komédia mely mit sem vesztett az aktualitásából az 1969-es megírása óta, sőt. És ami még ennél is fontosabb, egy remek, értelmes kikapcsolódás a színházszerető közönségnek.
Szereplők:
CUKI AZ ALVILÁGBÓL: Orbán Levente
A MÉLTÓSÁGOS: Kiss László
K. MÜLLER: Lung László Zsolt
KISS, AZ INTELEKTUELL: Barti Lehel András
MÁRTON, A VIDÉKI: Márton Lóránt
Stábtagok:
JELMEZ: Gáspár Annamária
DÍSZLET: Zemba Ákos
SZÍNPADTECHNIKA: Tóth László, Dombai Attila
HANG- ÉS FÉNYTECHNIKA: Gyulai Richárd, Benkő András Loránd
ÜGYELŐ: Szotyori Xénia
PRODUKCIÓS ASSZISZTENS: Szabó Rita
RENDEZŐASSZISZTENS: Daczó Zádor
RENDEZŐ: Kolcsár József
Jegyár: 25/20 lej