Gömörpéterfalai babanapló átadó

Gömörpéterfala Ifjúsági, gyermek

A SZAKC rimaszombati irodája és a Rákóczi Szövetség Gömörben közösen a helyi intézményekkel 2020. július 11-én ünnepélyes babanapló-átadást szervez Gömörpéterfalán a Családi nap keretében 16.30 órai kezdettel.

A Rákóczi Szövetség Gólyahír – Újszülött köszöntő programja 2017-ben indult.

A kezdeményezés célkitűzése, hogy a külhoni magyar családokat a lehető leghamarabb, már gyermekük megszületésekor megszólítsa a Szövetség. Ez alkalomból minden érintett család átveheti az Első Könyvem című babanaplót. A kiadvány tartalmazza a legfontosabb, a gyermek növekedésével és fejlődésével kapcsolatos tudnivalókat, kreatív felületet biztosít ennek személyre szabott dokumentációjára. A könyv különlegessége abban rejlik, hogy az előbb felsoroltakon túl a magyar kultúra és hagyományok, a népművészet is megjelennek benne, hogy a gyermek anyanyelvén hallhassa a legszebb meséket, verseket és népdalokat, hogy születésnapja nemzeti és egyházi hagyományaink között legyen számon tartva.

Az Első Könyvem című kiadvány köteteit a családok gyermekük születését követően, az év során bármikor átvehetik. Rimaszombatban a Szövetség a Közös Célokért területi irodájában kapható meg a könyv, de szívesen részt veszünk keresztelőkön, ünnepi alkalmakon is, ahol át tudjuk adni a babanaplót.

Forrás: Felvidék.ma/SZAKC