„Föl, a Szabadság Nevében!-1848”-Rajzverseny

Gróf Mikó Imre Könyvtár Ismeretterjesztő

A gyermekrajz és képzőművészeti alkotás- versenyt I.-IV. , V.-VIII. valamint IX.-XII. osztályos kolozsvári és Kolozs megyei tanulók részére hirdetjük „Föl, a szabadság nevében! ” címmel, melyre olyan munkákat várunk, melyek az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeit a diákok szemszögéből mutassák be a legjobb, általuk elképzelt csatatéri jeleneteket.
Egyénileg választott technikával készített rajzokat és más képzőművészeti alkotásokat várunk.
Az alkotásokat 2019 március 5.-ig kell eljuttatni a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány székhelyére (Mikó/Clinicilor utca 18 sz., Telefon: 0264-590096, 0742274688, e-mail: ).
FONTOS: Kérjük a rajzokat egyszerű passe-partout-val ellátni, melyen legyen feltüntetve a diák neve,osztály, iskola, és a felkészítő tanár neve, elérhetősége.
A beküldött rajzokból kiállítás nyílik a fesztivál időtartama alatt. A legeredetibb rajzok pedig külön díjazásban részesülnek.
A gyermekrajz-kiállítás megtekinthető 2019 március 11-20. között a Heltai Alapítvány székhelyén. A gyermekrajz-kiállítás megnyitója, valamint a legszebb rajzok díjazása március 11.-én, szerdán 15.00 órától lesz, a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány konferenciatermében.
Szeretettel várunk minden jelentkezőt és köszönjük a felkészítő tanárok közreműködését.