Fogvatartottak hangoskönyve

Online-tér Vallás
logo

Fogvatartottak hangoskönyve – új fejezet a Mária Rádió börtönmissziójában

Nehéz élethelyzetben lévők segítése a Mária Rádió küldetése. Ezért együttműködést kezdeményezett a magyarországi büntetésvégrehajtási intézetekkel. Börtönparancsnokokkal egyeztetve műsorsorozataiból ajánlott válogatást a fogvatartottak számára. A főként életvezetési és lelkiségi adások már több mint húsz börtön belső zárt láncú rádióhálózatán hangoznak el.

A missziós folyamat legújabb állomásaként a Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottai hangoskönyvet készítenek a Mária Rádió segítségével. A könyv egy hitre jutott bandavezér önéletírása. Az eredetileg francia nyelven készült mű magyar változata a Szent István Társulat gondozásában jelent meg „Erősebb a gyűlöletnél” címmel. A hangoskönyv folytatásos részekben hangzik el a Mária Rádió műsorán január 6-tól szerdánként 10:45-től. Ezen felül a börtönök belső zárt láncú rádióhálózatára is felkerül.

A Mária Rádió missziójának célja, hogy műsoraival hozzájáruljon a fogvatartottak sikeres reintegrációjához és felkeltse érdeklődésüket a mélyebb emberi és spirituális értékek iránt.

Részlet a könyvből:

“Életem ugyanolyan horpadt, szétvert, mint az arcom. Csak az orrom huszonhétszer tört el. Huszonhárom törés a bokszból származik, négy pedig az apámtól. Így a legkegyetlenebb ütéseket attól kaptam, akinek kézen kellett volna fognia, és azt mondani nekem: szeretlek. Három álomnak köszönhetem, hogy életben maradtam: az egyik, hogy véghezvigyek egy hőstettet, ami előttem még senkinek sem sikerült, azaz kieszközöljem elbocsátásomat a javítóintézetből, a másik, hogy bandavezér legyen belőlem, s a harmadik, hogy meg tudjam ölni az apámat…”

A fenti szavakkal kezdi élettörténetét a szülei által elhagyott Tim Guénard. Már egészen kisgyermekként megtapasztalja a legmélyebb brutalitást és megaláztatást, a javítóintézet embertelenségét és kegyetlenségét. Mire eléri az ifjúkort, lényét erőszak és gyűlölet uralja. Ám szíve legmélyén a városi utcák bandavezéreként is érzi, hogy az élet több ennél. A szeretet utáni vágya időről időre véletlenszerű találkozásokhoz vezeti, melyek során fokozatosan megtalálja az elveszített emberséget, boldogságot. Végül egész életét felforgatja a „váratlan találkozás a Szeretettel”: Jézus Krisztussal, aki „erősebb a gyűlöletnél”, s aki irgalmasan magához öleli őt.

Köszönjük, hogy a Szent István Társulat kiadó hozzájárult a hangfelvételek elkészítéséhez!