Filmek és pszichológia mezsgyéjén

Planetarium, Kolozsvár Ismeretterjesztő
Időpont: 2022. ÁPRILIS 25., HÉTFŐ, 19:00
👀 A következő kolozsvári Érted Talks keretén belül a filmek és sorozatok világa találkozik a pszichológiával. Hogyan hatnak a napjainkban felkapott sorozatok a fiatal generációra? Hogyan befolyásolja a fiatalok drogfogyasztását az Euphoria sorozat? Valóban a 13 okom volt című sorozat miatt követtek el többen a főszereplőhöz hasonló öngyilkosságot?
Ilyen kérdéseket boncolgat majd Kalóz János klinikai pszichológus és Farkas Bogi gyártásvezető.
🗣 Kalóz János György klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta és mentálhigiénés szakember. Tanulmányait Kolozsváron végezte a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen. Kedvenc terápiás módszerei a kognitív viselkedésmódosítás és a sématerápia. A pszichológiára hobbijaként tekint, ezért azt vallja, sosem jár dolgozni. Fő területei a szorongásos zavarok, depresszió és nem utolsó sorban a függőségek.
🗣 Farkas Boglárka Angéla a kolozsvári Sapientia EMTE filmes alapképzésén és mesterképzésén, valamint a BBTE újságírói mesterképzésén tanult, jelenleg a Sapientia Média Tanszékén dolgozik gyártásvezetőként. Filmkritikusként 2018 óta publikál, írásaival a Filmtetten, a Filmtekercsen és a Helikonban lehet találkozni.
❗A helyek száma korlátozott, a belépés regisztrációhoz kötött, amit itt tehetsz meg: https://forms.gle/kyokhi3MhiU9QqBt6
🙋🏻 Közvetlenül a közösségnek a közélettel középpontban, köztem, közted, köztünk, közkívánatra.