FIKE szabadegyetem│Élet-Tér-Kép

Urbán Andor Konferencia Központ Ismeretterjesztő

FIKE szabadegyetem
időpont: szeptember 19-22
helyszín: Parajd, Urbán Andor Konferencia Központ
regisztráció: https://forms.gle/gdAgebeB48RthNk66

Élet-Tér-Kép
Ritka, de nem lehetetlen, hogy az élet néha összeáll egy összefüggő képpé. Olyankor minden mindennel passzol, illeszkedik, talál. Máskor meg minden darabjaira hull mint valami puzzle. Szétesnek a kapcsolatok, semmi sem állandó már, minden ingatag, változó és kiszámíthatatlan, kínos és izzasztó valamit is összerakni benne. Jó lenne egy térkép, hogy el lehessen igazodni valahogy, tudni a célt, kikerülni a zsákutcákat, látni a jeleket, amik vezetnek, behatárolni valahogy a koordinátapontokat, hogy meg tudjanak találni, ha eltévednénk. Egy térkép az élethez, az lenne jó: ha balra tartasz ott egy jó munkahely, kicsit jobbra, pár fokkal, a déli szélességen egy kitűnő párkapcsolat, de ha most megállsz, akkor lezuhansz, túl laza, löszös a talaj, és így tovább…

Élet-Tér-Kép – ez az idei FIKE szabadegyetem címe. Az ÉLETről lesz szó, amit élünk, amit magunknak megálmodunk, amit megtervezünk, és ami megvalósul. A TEREKről, amit belakunk, a grundról, ahol a játék és a küzdelem zajlik. A szent és profán terekről, ahol jól érezzük magunkat, ahol magunkra találunk, ahol eligazodunk, ahol félünk, ahova elbújunk, amit kisajátítunk, amit belakunk, amit megosztunk. A helyekről, ahol elcsendesedünk, ahol álmodunk, a terekről, ahol élünk. Hogyan áll össze a KÉP bennünk? Néha képtelenség, máskor képlékeny, elképesztő vagy elképzelhetetlen, néha úgy érzed nem is vagy képes rá, egyszer mégis összeáll, mert Isten képmása vagy.

A FIKE szabadegyetem ebben az évben is, az előzőekhez hasonlóan különbőzö előadásokkal, műhelyekkel, szemináriumokkal, szabadidős tevékenységekkel segíti a résztvevőket abban, hogy elmélyüljenek.
AKIK SEGÍTENEK MAJD EBBEN:
Szomor Abigél, egyetemi lelkész
Vitus-Bulbuk Emese, pszichológus
Vitus-Bulbuk István, lelkész
Bors-Bulbuk Zsuzsanna, művészettörténész
Furó Félix, egyetemi lelkész
Keresztesi Polixéna, pszichológus
Dávid István, egyetemi lelkész