Figura Stúdió Színház: Drognapló

ZUG. zone Ismeretterjesztő

● November 17, SZOMBAT, 19.00 ●
ZUG.zone Kolozsvár

——————————————————————————————
HU/RO

HU

Kubiszyn Viktor műve nyomán:
DROGNAPLÓ

Kubiszyn Viktor, magyarországi író, újságíró, filmkritikus Drognapló című kötete 2011-ben jelent meg. A naplószerű könyv tulajdonképpen az író vallomása a saját 16 évig tartó drogfüggőségéről. A szövegek nem csak a függőség okozta fizikai és mentális elváltozás mechanizmusaira világítanak rá, hanem a szabadulni akarás és visszaesés ördögi körét, majd a végleges tisztulás lehetőségét is megmutatják.

Az előadás szövege a Drognapló sűrítménye, megtartja a történetet, a pszichikai eltorzulás és a visszatérés, tisztulás különböző stációit. Hogy lehet az, hogy egyesek drogfüggővé válnak és mások nem? Mit nyújt és mit vesz el ez a világ? Milyen mélyre kell zuhanni ahhoz, hogy már úgy tűnjön, nincs tovább? Mennyire erős kell legyen az az akarat, ami képes visszahozni a realitásba?

A produkciónak nem titkolt szándéka a drogprevenciós jelleg, de ugyanakkor tükröt is állít a néző elé. Mert, ha őszinték vagyunk, bevalljuk: mindannyian függői vagyunk valaminek, valakinek. A változni akarás és a hit pedig minden esetben ugyanolyan fontos.

Játssza: Leonard Alain Fodor
Vizuális effektek: Ferenczi Zoltán
Jelmeztervező: Török Réka
Dramaturgiai konzultáns: Moșu Norbert-László
Rendező: Faragó Zénó

Korhatár: +16