Felkészülés a mosható pelenkázásra

Zenta Ifjúsági, gyermek
Az előadó azon kérdések és tévhitek mentén fogja bemutatni a mosható pelenkázás világát, melyekkel az elmúlt évek során találkozott. Ezek közt vannak megmosolyogtató, furcsa, de gyakorlatias és hasznos kérdések is. Igyekszik majd mindet megválaszolni.
Mosipelus GYIK – Gyakran ismételt kérdések a mosható pelenkázással kapcsolatban
Manapság egy tájékozott nőnek kötelező felkészülni a szülésre, szoptatásra, illetve az újszülött ellátására is, amibe beletartozik a pelenkázás is. De honnan tudunk tájékozódni? Alapvetően két választás van: az interneten való böngészés, illetve a minket körülvevő anyukák segítsége. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy ezek a források nem mindig megbízhatóak, sokszor téves információkat hordoznak, és negatívan hatnak a még bizonytalan anyukákra.
Az előadás fő célja ezeket a kérdéseket tisztázni.
0: Akik még nem ismerik a mosható pelenkákat (LEVEL 0):
Mi az a mosható pelenka? Olyan, mint a régi gumibugyi? És nem folyik ki? Kibír egy éjszakát is? Mit teszel bele, szivacsot? Kézzel mosol minden alkalommal? És nem büdös?
1. Akik már kicsit utánaolvastak, de még mindig tele vannak kérdésekkel (LEVEL 1):
Miből áll a mosható pelenka? Melyik fajtát ajánlod? Mi az a külső/zsebes/csónakos/gyapjú, miben különböznek egymástól? Hol lehet beszerezni? Mi a különbség a márkák között? Jobb egy márkás, mint egy olcsóbb kínai? Még nem láttam élőben pelust, megmutatnád?
2. Akik már egészen jól értik, hogy miről is van szó, de még nem mertek belevágni. (LEVEL 2)
Ismerem a fajtákat, de melyiket ajánlanád nekünk? Hol lehet beszerezni ezt a konkrét márkát? Mire lesz még szükségem a mosizáshoz? Mennyit spórolhatok vele, ha most kezdem? Már egy éves a babám, érdemes még belekezdenünk? Igaz, hogy a mosás miatt ugyanannyira szennyezem a környezetet, mint az eldobóssal?
3. És akik már mosiznak, de a használat során újabb kérdések merültek fel (LEVEL 3)
Ázunk! Mi a megoldás? Combisabb a baba, mi lenne jó neki? Pirosodásra mit ajánlasz? Mit kezdesz a foltokkal? Hány fokon mosol?
De igyekszünk új információkkal szolgálni azoknak is, akik már beleásták magukat a témába.
Az előadás végén lehetőség lesz mosi csere-berére. Akinek van kinőtt, megunt, cserére szánt mosható pelenkája, hozza magával! Lesznek új pelusok, betétek, marhaepeszappan is.
Előadás: 17:00 – 18:00
Csere-bere és kötetlen beszélgetés: 18:00 – 18:30
Előadó: Szalma Emese, a “Vajdasági mosimamik” Facebook csoport alapítója
Időpont: 2020. október 22., csütörtök, 17 óra
Helyszín: Zenta
FIGYELEM!
A program résztvevőinek száma korlátozott. Bejelentkezés szükséges!
Üzenetben a Zentai baba-mama klub oldalnak, vagy e-mailben a címre.
Az előírt szabályok és higiénés feltételek betartásának eleget téve, belépés előtt kézfertőtlenítés szükséges (biztosítjuk), valamint kérünk benneteket, szájmaszkban és egészségesen érkezzetek! Mindannyiunk biztonsága érdekében. Köszönjük!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!