Ezerjófű-egy nap a népi gyógyászat jegyében

Hagyományok Háza Ismeretterjesztő
Egy nap a népi gyógyászat jegyében: előadások, beszélgetések, kiállítás, kóstoló, vásár!
A gyógynövény szó hallatán legtöbbünknek a teák jutnak eszébe. Kétségkívül ez a leggyakoribb és leginkább ismert, ugyanakkor messze nem az egyetlen módja a gyógynövények felhasználásának. A gyógy- és vadon élő ehető növények a mindennapi táplálkozás részei voltak, sőt, ínséges időkben fontos alapanyagpótlók is. Emellett festőnövényként, állatgondozáshoz, háztartási szerként és még számos más módon is használták ezeket a hagyományos paraszti kultúrában.
Napjainkban egyre gyakrabban kerül szóba az egészségtudatosság, a betegségek megelőzését és kezelését célzó életmódváltás szükségessége, az önellátásra törekvés, illetve a népi gyógymódok és a hagyományos orvoslásban felhasznált természetes anyagok alkalmazása az öngyógyításban és a modern orvoslásban.
Meghívott vendégeink a terület elméleti és gyakorlati szakemberei, akik örömmel osztják meg tudásukat, tapasztalataikat, akiknek segítségével megismerkedhettek a gyógynövények hagyományos felhasználási módjaival, sőt akik még gyógynövényekből készült finomságokkal is várják a látogatókat.
A rendezvény kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható!
Jegyár: 2 500 Ft