Esték a Gömöri Hírlappal-bemutatkozik a Ma7

Rimaszombat Kultúra, kommunikáció

estekagh-val.jpg

Az Esték a Gömöri Hírlappal keretén belül március 20-án, szerdán 17.30 órától a Három Rózsa Kávéházban a Magyar 7 című hetilap mutatkozik be. Vendégek: Molnár Judit, Kövesdi Károly, Virsinszky Tamás, Fábián Gergely és Szvorák Emese, az est házigazdája Juhász Dósa János lesz.

Az alábbiakban bemutatjuk Virsinszky Tamást, a Magyar 7 rimaszombati munkatársát:

virsinszky.JPG

A magyar kormány támogatásával egy éve új magyar lapcsalád jelent meg a szlovákiai magyar piacon. A Magyar 7 rimaszombati szerkesztője Virsinszky Tamás lett, akit nem sokan ismerhetnek, hisz a Duna melletti Helembáról származik, s a párja révén került Rimaszombatba.

„Komáromba készültem magyar-történelem szakra, de mivel nem akartam tanár lenni, Nyitrán kötöttem ki, s itt végeztem hungarológia szakon, s itt kerültem kapcsolatba az újságírással. Csoporttársam, a páskaházai Fábián Gergő javaslatára lettem a hirek.sk szerkesztője még 2012 tavaszán. Mindent menet közben kellett megtanulnunk, a szövegszerkesztéstől a képszerkesztésig. Bedolgoztam a Párkány és Vidékébe, valamint a Helembai Hírmondóba is” – mutatkozik be röviden Virsinszky Tamás. Szülőfalujában végezte a szakmai gyakorlatát is, ahol felkérték a falu krónikásának is. A párján keresztül került Rimaszombatba, aki a Gömör-Kishonti Közművelődési Központ munkatársa. Egyetemi tanulmányai alatt egy-egy nyarat csaposként Angliában illetve brigádmunkásként az Egyesült Államokban töltött. Tavaly, amikor létrejött a Pro Media, Molnár Judit főszerkesztő kérte fel rimaszombati tudósítónak. Mivel nem idevalósi sok időt kell a kapcsolatépítésre fordítania, viszont nagy előnye az, hogy kívülállóként tudja nézni a rimaszombati, sokszor elég bonyolult történéseket. A Magyar 7 mellett szerkeszti a Gömörilapot is, s párjával együtt nevelik kislányukat, aki már alapiskolás. S mivel egyre több a dolga, s az események többsége is hétvégén van, egyre kevesebbet tud a szüleihez hazalátogatni. „Évekig a szerkesztés kötött le, most már csak írnom kell, de egyre inkább el tudnám magam képzelni tanárnak is” – mondja magáról Virsinszky Tamás, akivel és munkatársaival március 20-án személyesen is megismerkedhetnek.

Forrás: jdj, Gömöri Hírlap/SZAKC
Fotó: Gecse Attila