Érzelmek, és érzelemszabályozás jelentősége

Online Tudomány, oktatás
Pedagógus workshop
Érzelmek, és érzelemszabályozás jelentősége a mindennapokban
————–
Előadásunkat gyermekekkel foglalkozó szakembereknek ajánljuk, és egyben kiemelten fontosnak is tartjuk, hogy a gyermekeken érzékelhető tünetek megfelelő értelmezést kapjanak.
————–
Workshopunkon az érzelmek mindennapi jelentőségével, valamint a gyermekeken, és a szülőkön egyaránt tapasztalható érzelemszabályozás zavaraival foglalkozunk. Előadásunkon lesz szó az érzelmi elárasztottságról, a gyermekkori haragról, agresszivitásról és indulatkitörésekről. Érintjük a szorongás, és félelmek szerepét, értelmezzük a gyermeki félénkség okait, a szülői túlaggodás, türelmetlenség, és elvárások miértjeit. Foglalkozásunk egyben előkészítése is a szorongásos zavarokról, és hangulatzavarokról szóló előadásunknak.
Milyen jelentősége van az érzelmeknek? Mi az evolúciós szerepük? Miért hagyjuk olyan sokszor figyelmen kívül az érzéseinket? Hogyan módosul egy helyzet jelentése, a másik érzelmei nélkül? Hogyan módosítja a helyzetek jelentését a saját, és a másik érzései? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozunk előadásunkon.
A gyerekek érzéseit nagyon fontos felismerni, és értelmezni. Az érzelmek kifejezése, és kifejezhetősége a gyermekkori fejlődés egyik kulcsmozzanata. Az érzelmek megértése, és megértetése a másikkal, valamint a gyermeki érzelmek szülő általi értelmezése az idegrendszeri fejlődés táptalaja. Sérülése különböző mentális zavarokat okoz, pszichiátriai problémákat fokoz, valamint a személyiségszerveződés alapjaira is hatással van, jellemvonásokban a felnőtt életet is szervezik, viselkedéses és érzelmi sémákban irányítják az életvezetést.
Az érzelmek hatással vannak a mozgásfejlődésre ( szorongás – cselekvéses gátoltság, impulzivitás, repetitív kényszercselekvések ), a beszédfejlődésre ( érzelmi kifejezés, megszólalás zavara – szelektív mutizmus ), de gasztroenterológiai problémákat is okoz ( hasfájás, gyomorgörcsök) és kapcsolata van a székelés zavaraival is ( obstipáció ).
————–
A képzés online kerül megrendezésre, Zoom alkalmazáson keresztül.
————–
Workshop sorozatunk kimondottan szakembereknek szól. Képzéseinken olyan gyermekekkel foglalkozó szakembereket várunk, akik szeretnék tudásukat árnyalni, bővíteni.
Foglalkozásainkon az alábbi szakmák / szakterületek képviselőit várjuk:
-Konduktor
-Gyógytornász – fizioterapeuta
-Laktációs szaktanácsadó
-Védőnő
-Csecsemő- és kisgyermeknevelő
-Logopédus
-Óvodapedagógus
-Fejlesztőpedagógus
-Gyermekorvos
-Gasztroenterológus
-Neurológus
A program célja klinikai pszichológia kórképeinek felismerése mind a szülőnél, mind a gyermekeknél, illetve a gyermek – szülő kapcsolatban bekövetkező sérülések beépülésének, tüneteinek értelmezése, valamint a megfelelő helyzetkezelésről való diskurzus kialakítása.
————–
A viselkedés másikra tett érzelmi hatása információt hordoz ( elégedetlenség – megfelelési kényszer, szülő haragja – gyermek félelem, és szégyenérzete ) ami egy érzelmi emlékezeti tárba beépülve létrehozza a személyiségszerveződés építőköveit önmagunkról, és másokról. Az érzelmi élet szerveződésének vannak folyamatai, aminek ismerete minden gyermekkel foglalkozó szakember számára elengedhetetlen.
Foglalkozásunkkal a gyermekekkel foglalkozó szakembereket kívánjuk segíteni, legyen szó, az érzelmek beazonosításáról, érzelmi helyzetek értelmezéséről, saját reakciókról, gyermekek érzelmi kezeléséről , vagy a szülővel való kapcsolat kialakításáról. A gyermeken tapasztalható érzelmi gátoltság, indulatkezelési probléma, érzelmi elárasztottság a gyermek – szülő kapcsolat zavarát tükrözi, ami a mindennapokban szükségszerűen a szakember munkájának a része, bizonyos mértékű kezelése elengedhetetlen.
————–
A képzés workshop jellegű, akkreditálva nincs.
Résztvevők száma maximálisan 20 fő, aminek oka,hogy az esetleges kérdéseket legyen idő feltenni, átbeszélni.
————–
A képzés online kerül megrendezésre, Zoom alkalmazáson keresztül.
————–
Jelentkezés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén.
————–
A workshop ára: br. 3810 Ft / fő / alkalom
Időtartama: 60 perc
Időpontja: 16:00 – 17:00 – ig
Napja: 2021.11.27. / szombat /
Férőhelyek száma: maximum 20 fő