Erdőfürdő – shinrin yoku

Zenta Sport, hobbi

Az “erdőfürdő”, azaz shinrin yoku egy elismert japán módszer, a stressz és a kimerültség ellenszere.
Tölts velünk te is egy szombat délelőttöt a Tisza mellett és kóstolj bele ebbe a különleges, nyugtató és feltöltő sétába.

Találkozó 10:30 órakor a híd melletti kopjafánál.

Túravezető: Sóti Milanka

A természetben, szabadban eltöltött időnek gyógyító hatása van az elmére, testre és szellemre egyaránt. Az erdőfürdőzés eszméjét az ősi shinto és buddhista gyakorlatok ihlették, és lényege abban áll, hogy engedd be a testedbe az öt érzékszerveden keresztül a természetet, és válj eggyé az erdővel, természettel.

A kutatások bebizonyították, hogy az erdőfürdőzés jelentősen csökkenti a szervezetben a kortizol szintet (ami egy stressz hormon), a vércukorszintet, vérnyomást és pulzust, enyhíti a depressziót és a haragot. Egy séta az erdőben erősíti az immunrendszert, megnöveli a ráksejtek ellen keletkezett fehérjék termelődését, és fokozza az úgynevezett természetes ölősejtek (natural killer cells) aktivitását.

Az erdőfürdőzés akkor hatásos, ha minimum 2 órát sétálgatunk a fák között úgy, hogy közben semmi – se telefon, se zene – nem zavar meg minket. Kérés: mindenki az induláskor kapcsolja ki a telefonját.
Vizet hozz magaddal!