Emlékeink a sejtek szintjén

online esemény Ismeretterjesztő
A hatvanas években Stanislav Grof – cseh pszichiáter – rengeteg LSD kísérletet végzett a kliensein, akik érdekesebbnél érdekesebb történeteket meséltek el.
Számos alkalommal megfigyelte, hogy ezek a mély és erős érzelmekkel átszőtt fantáziaképek a születés folyamatának tudatalatti kifejeződései.
Frank Lake – angol teológus, pszichiáter – pedig azt mutatta ki, hogy a fogantatás és a születés közötti időszak eseményei is hasonló erős érzelmeket hagynak bennünk, amikre habár tudatosan nem emlékezhetünk, de a testünk nem felejti el őket.
Az egyik páciense LSD hatása pánikba esett, mert olyan érzése volt, hogy egy hegyes tárggyal megszúrják és leforrázzák. Majd megkérdezték a szüleit és kiderült, hogy az anya kötőtűvel és forróvizes fürdővel valóban megpróbálta elhajtani a gyermeket.
Az online előadáson megnézzük, hogy a méhen belüli időszak legfontosabb eseményeihez milyen érzelmek és fantáziaképek kapcsolódhatnak, amikről nem is gondolnánk, hogy valóságosak és mennyire erősen befolyásolják az életünket.