EMKE-borklub

Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár Kultúra, kommunikáció

BORISMERETI EST

KÖTELEZŐ BEJELENTKEZÉS ITT:

Időpont: 2018. december 12., szerda, este 7 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.)

ISMÉT ERDÉLYI PINCE AZ EMKE-BORKLUBBAN!
VENDÉGÜNK A KÁRÁSZTELEKI PEZSGŐPINCÉSZET!

KEDVES BORBARÁT!

Évtizedek tapasztalata mutatja, hogy tájainkon a legtöbb pezsgő decemberben, a karácsonyi, szilveszteri ünnepkör tájékán fogy. A választást megkönnyítendő erre az alkalomra tehát a Kárászteleki Pezsgőpincészetet hívtuk meg, mutassa be az évek során kibővült, és minőségben is egyre színvonalasabb kínálatát.
Kárásztelek az észak-erdélyi szigethegységben, a Szilágysági-medence közepében fekszik. A térség talajösszetétele és az éghajlat együttesen szavatolja az itt születő borok eleganciáját, gyümölcsösségét, üdeségét. A szőlőültetvény egy déli fekvésű domboldalon terül el, természetes amfiteátrumot alkotva. Ez olyan különleges mikroklímát képez, ami az itt ültetett – főleg koránérő – szőlőfajtáknak kedvez. Ezekből megfelelően magas savtartalmú borok születnek, melyek kiváló alapjai a pezsgőknek, gyöngyöző boroknak, hiszen a pincészet elsődleges küldetése a kiváló minőségű, palackban érlelt pezsgők készítése. A pincészet még működése elején bemutatkozott borklubunkban, amikor kínálatukban még csak csendesborok szerepeltek. Azóta az önmagát pezsgőpincészetként meghatározó borászat már nemzetközi díjnyertes pezsgőkkel is büszkélkedhet!

Ajánlott borsorukban csendes- és gyöngyözőborok valamint pezsgők egyaránt szerepelnek:
1. Friza 2017 (gyöngyöző)
2. Friza rozé 2017 (gyöngyöző)
3. Theresia (rajnai rizling)
4. Sophia (chardonnay)
5. Benedict (pinot noir)
6. Carassia rozé (rozé pezsgő)
7. Carassia Classic (fehér pezsgő)

Időpont: 2018. december 12., szerda, este 7 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.)

Részvételi díj: 40 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket december 10-éig várjuk szeretettel a levélcímen.
A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,
Vincze László
programfelelős