ELTE TTK online nyílt hét

Online Tudomány, oktatás
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara 2022-ben online formában rendezi meg a felvételi Nyílt Napját, képzésismertetőkkel, laborbejárásokkal, mintaórákkal kísérve.

A Természettudományi Kar számára is fontos, hogy minél részletesebb, pontosabb és hiteles információt adjon leendő felvételizőinek. Ezt a célt szolgálja a minden évben megrendezésre kerülő Kari Nyílt Nap, mely idén a vírushelyzetre való tekintettel online formában, de számos újdonsággal várja az érdeklődőket.

A felvételi eljárásról, a Kar oktatási-kutatási tevékenységéről szóló informatív előadások mellett, a nézők élő bejelentkezések, laborbejárások, mintaórák segítségével ismerkedhetnek a Kar mindennapi életével, munkájával.

2022. FEBRUÁR 2. SZERDA

  • 18:00 – 19:00 FÖLDRAJZ alapszak online nyílt napja – stúdióbeszélgetés hallgatókkal, oktatókkal a szakról és a követelményekről. Az élő műsor alatt élő chat-et biztosítunk, a beérkező valamennyi kérdésre vendégeink igyekeznek a műsorban válaszolni.

A dékáni köszöntőt követően, programunk első harmadában Jakobi Ákos, a Földrajztudományi Központ vezetője mutatja be a Földrajz BSc szakot és a képzés során választható specializációkat, Szabó Pál pedig a diplomát követő elhelyezkedési lehetőségeket villantja fel. Ezt követően a tanszékeinken folyó kutatásokból ad ízelítőt Magyari Enikő és Nagy Balázs, programunk utolsó részében pedig a földrajzos hallgatói és doktoranduszi életben rejlő lehetőségeket vázolja fel Tuza Benedek mesterszakos hallgató és Jó Viviána PhD-hallgató. A stúdióbeszélgetések mellett két videóbejátszással is készülünk, amelyekben Telbisz Tamás a természetföldrajzi terepgyakorlatainkba, Tolnai Gábor pedig a társadalomföldrajzi terepgyakorlatainkba nyújt bepillantást.

2022. FEBRUÁR 3. CSÜTÖRTÖK

  • 17:30 – 18:30 BIOLÓGIA alapszak online nyílt napja – stúdióbeszélgetés hallgatókkal, oktatókkal a szakról és a követelményekről. Az élő műsor alatt élő chat-et biztosítunk, a beérkező valamennyi kérdésre vendégeink igyekeznek a műsorban válaszolni.

A Biológia Intézet ezen kívül 2022. január 20. és február 10. között online nyílt heteket tart, amelyről ITT tájékozódhat.

  • 19:00 – 20:00 FÖLDTUDOMÁNY alapszak online nyílt napja – stúdióbeszélgetés hallgatókkal, oktatókkal a szakról és a követelményekről. Az élő műsor alatt élő chat-et biztosítunk, a beérkező valamennyi kérdésre vendégeink igyekeznek a műsorban válaszolni.

2022. FEBRUÁR 4. PÉNTEK

  • 17:30 – 18:30 MATEMATIKA alapszak online nyílt napja – stúdióbeszélgetés hallgatókkal, oktatókkal a szakról és a követelményekről. Az élő műsor alatt élő chat-et biztosítunk, a beérkező valamennyi kérdésre vendégeink igyekeznek a műsorban válaszolni.
  • 19:00 – 20:00 KÖRNYEZETTAN alapszak és Z-szak online nyílt napja – stúdióbeszélgetés hallgatókkal, oktatókkal a szakról és a követelményekről. Az élő műsor alatt élő chat-et biztosítunk, a beérkező valamennyi kérdésre vendégeink igyekeznek a műsorban válaszolni.

2022. FEBRUÁR 5. SZOMBAT

  • 16:00 – 17:00 KÉMIA alapszak online nyílt napja – stúdióbeszélgetés hallgatókkal, oktatókkal a szakról és a követelményekről. Az élő műsor alatt élő chat-et biztosítunk, a beérkező valamennyi kérdésre vendégeink igyekeznek a műsorban válaszolni.
  • 17:30 – 18:30 FIZIKA alapszak online nyílt napja – stúdióbeszélgetés hallgatókkal, oktatókkal a szakról és a követelményekről. Az élő műsor alatt élő chat-et biztosítunk, a beérkező valamennyi kérdésre vendégeink igyekeznek a műsorban válaszolni.