Előadás a Komáromi Jókai Színházban

Komárom Kultúra, kommunikáció

 

🎭Pirandello Hat szerep szerzőt keres című színművét ezen a héten szeptember 24-én 19 órai kezdettel Madách bérletes, szept. 25-én szintúgy 19 órakor Csokonai és szept. 26-án 17 órai kezdettel Mikszáth bérletes nézőinket várjuk🎭.
„A világirodalom egyik legnehezebb darabja, mert tulajdonképpen próbálja megfogalmazni az illúzió és a valóság közötti különbséget. Mióta ember az ember azóta gondolkodik ezen a kérdésen, hiszen mindig vágyunk a láthatatlan az ismeretlen megismerésére. A darab azt sugallja, hogy az illúzió valóságosabb, mint maga a valóság, sőt azt, hogy minden, amit valóságnak hiszünk, egy illúzió”- fogalmazott Gál Tamás, akit az Apa szerepében láthatunk a darabban.
A Hat szereplő szerzőt keres Luigi Pirandello olasz drámaíró egyik legtöbbet játszott drámája, melynek ősbemutatójára épp száz évvel ezelőtt, 1921-ben került sor. Azzal foglalkozik, amit a legtöbb dráma feledni igyekszik: a színházi előadás valóságának és a megjelenítés illúziójának viszonyával. Michal Vajdička, a Szlovák Nemzeti Színház volt igazgatója a történetet egy filmforgatás helyszínére helyezi át, hogy még kézzelfoghatóbb legyen a valóság és a fikció közötti feszültség, a film és az élet szerepeinek konfliktusa.