„Együtt. Újra.” fotókiállítás Dunavarsányon

Dunavarsány Kultúra, kommunikáció

január 12.,16:00

 

Az „Együtt. Újra.” című országos vándor fotókiállítás Dunavarsányra érkezik január 12-én.

Az ünnepélyes kiállításmegnyitó 16.00 órakor lesz a Petőfi Művelődési Házban.

Az „Együtt. Újra.” című fotópályázatot a Nemzeti Ifjúsági Tanács a Miniszterelnökség együttműködésével és támogatásával indította el. A cél az volt, hogy a fiatalok szemével, az Ő fotóikon keresztül megmutassa, mennyire sokféle, színes és értékteremtő programok erősítik újra a közösségi életet egy világméretű járvány megjelenése után.

A pályázatra több mint 80 pályamunka érkezett, melyből a szakmai zsűri kiválasztotta a három első helyezett, a legjobb tizenhat valamint egy, a közönség által díjazott fotót. Az országos Civil Központok hálózatának szervezésében a kiállítás anyaga, egy vándorkiállítás keretén belül, eljut minden megyébe, ahol az érdeklődők megtekinthetik az alkotásokat.

A programban 18 és 35 év közötti fiatalok vehettek részt kizárólag, egyetlen fotóval, melynek témája, egy civil szervezet szakmai programja vagy közösségi eseménye volt.

Az ünnepélyes díjátadón 2021 októberében, az első díjat Bíró Benedek vehette át „Újra kerek a világ” című pályamunkájáért.

A második díjat Doszpoly Roland „Gyereknapi öröm”; a harmadik díjat pedig Fodor Alexandra „Felszabadultság” című fotója nyerte.

A legtöbb közönségszavazatot, Radvánszky Krisztina kapta, Ő vehette át a különdíjat „Táncpillanat” című felvételéért.