Egyensúly – Női hétvége 2021

Petrindu, Sălaj Ismeretterjesztő
Egyensúly I Női hétvége 2021.
Augusztus 5-8.
Magnólia Panzió, Nagypetri
Megnyitjuk végre a jelentkezést a Női hétvégére: https://forms.gle/tgSard9o93igBLyL6
⚖️A Női hétvége idei témája az Egyensúly… Nem kell sokat magyaráznunk azt, hogy az elmúlt 1 év a mindennemű rendek kibillenéséről szólt. Lehet, hogy az első hetek, hónapok érdekes kihívásnak tűntek csupán, ám az idő egyre többünket kimozdított a komfortzónából. Hirtelen egy térben, bezárva, kevés, azaz szinte semmilyen kikapcsolási, gőzkieresztési lehetőséggel kellett helytállnunk a háztartásban, a munkavégzésben, a gyereknevelésben… Mindenki érti miről beszélünk, amikor azt mondjuk: egyensúlyvesztés történt. Kicsúszott a talaj a lábunk alól és sérüléseket szereztünk. Sok-sok érzés dereng bennünk, de nem került minden felszínre. Az egyensúly kibillent és valahol tudjuk, hogy annak, amit egykor harmóniának neveztünk, vége. Hogyan tudjuk ismét megtalálni az egyensúlyunkat? Mi és Ki segít nekünk ebben? Kedves Nők, gyertek eresszük ki a felgyűlt feszültséget, szóljon ez a hétvége a megpihenésről, a kényeztetésről, leljünk Isten tükrében, együtt, új egyensúlyra!
“Mert én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek. Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” Filippi 4:11-12.
👩🏼Meghívottunk idén Balogh Judit egyetemi tanár Miskolcról. Íme egy rövid bemutatkozó tőle:
🤝“53 éves hívő nő, feleség és anya vagyok, az egri Eszteházy Károly egyetem történész professzora.
Egy tradicionális református csaladból származom, 15 éves koromban halt meg az édesanyám, aminek a sebeit ma is hordozom. Ekkor a kishúgom két éves volt, akinek így szinte gyerekként lettem félig az anyukája. Egyetemi éveim végén tértem meg, akkor éltem át a legteljesebben, hogy szeretve vagyok Isten által. Azóta ezt a szeretetet szeretném megjeleníteni az életemmel. Az egyetem elvégzése óta történész vagyok és egyetemi oktató. Megtérésem óta sokféle hívő kört vezettem, filmklubot, olvasókört, bibliaórát és női kört is. 33 évesen mentem férjhez, a férjem korábban ferences szerzetes volt, később pszichológus lett. Két gyermekünk van, Borcsa lányunk 19, Domonkos fiunk 17. Sokat tanulok tőlük.”
👠💄🎀További műhelyek, programok:
Czirjék Kati, közösségszervező: Munkahely/család egyensúly
Bálint Imola, lelkipásztor: Egyensúly a nőiségben
Szabó Zsuzsa, személyi edző: Testi-lelki egyensúly
Partnerünk a Transylvanian Art and Trade – Női vállalkozók Erdélyben csoport.
Néhány tudnivaló:
📌Részvételi díj: 280 lej, egyetemista részvételi díj: 230 lej
📌Nagypetri Magnólia panzió (50 km Kolozsvártól) Google Mapsen: https://goo.gl/maps/EvZ58N5WeDuiUySL6
Jelentkezni itt lehet: https://forms.gle/tgSard9o93igBLyL6
Jelentkezési és fizetési határidő: július 15‼️
Infók:
Mi is az a Női hétvége?
Az első lánytábort 2008-ban szervezték meg a Tenkei Református Egyházközségben. Különböző élethelyzetekben lévő fiatal lányok és nők találkoztak és kaptak bátorítást nőiségük megélésében, keresztény kontextusban. Az immár 4 napossá alakult Női hétvégére 8. alkalommal kerülne sor 2021-ben, ezúttal a Nagypetriben található Magnólia panzióban.
A Női hétvége célja összehozni több generációnyi nőt annak érdekében, hogy a női szerepekről tanuljanak, beszélgessenek, mindeközben pedig teljessé formálódhassanak lelkileg, mentálisan, valamint fizikailag is.
A bizonyságtevő életek feltárulkozásait a lánytáborokra jellemző felpezsdítő gyakorlati tevékenységek egészítik ki: barkácsolás, tornászás, testápolás, öltözködés, sütés-főzés, kertészkedés – hogy a nők az Ige által említett „derék asszonyra” találjanak önmagukban és mindennapjaikban.