EGY NŐ FOGSÁGBAN film & közönségtalálkozó

Székelyudvarhelyi Mozi Ismeretterjesztő

Ha azt hiszed, hogy kilátástalan az életed, nézd meg ezt a filmet.

🎥 Tuza-Ritter Bernadett felkavaró alkotása az első magyar egészestés dokumentumfilm, mely bekerült a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába. 👏 👏 👏

A film világpremierjét a rangos amszterdami IDFA-n tartották, melyet nemzetközi fesztiválkörút követett, ahol számos díjat nyert és Európai Filmdíjra jelölték.

🏆🏆🏆A Magyar Filmkritikusok a legjobb dokumentumfilmnek járó díjjal ismerték el! 🏆🏆🏆

A Lavina Egyesület jóvoltából most itthon is megtekinthető lesz Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron a Doklavina filmest keretén belül.

SZINOPSZIS 🎬🎬🎬

A film főszereplője egy 52 éves nő, Maris, aki 10 éve szolgál fizetés nélkül egy magyar családot. Szállásért és ételért cserébe napi 20 órát dolgozik: nappal ház körüli munkát végez, éjszakánként pedig egy gyárba küldik dolgozni, de az ott megkeresett pénzét az utolsó fillérig le kell adnia a családnak. Szabadságában korlátozzák, engedély nélkül nem hagyhatja el a házat.

A méltóságától és jogaitól megfosztott nő évek óta maradékot eszik és egy kanapén alszik. Maris a fizikai és lelki elnyomás miatt félelemben tölti napjait, miközben arról álmodozik, hogy visszakapja korábbi életét.

A kamera jelenléte ráébreszti, hogy nincs teljesen egyedül. Fokozatosan bizalmába fogadja a rendezőt, majd lassan barátság alakul ki kettőjük között. 1,5 évnyi forgatás után összeszedi bátorságát és megosztja vele tervét: „Meg fogok szökni!”

🎫 🎫 🎫Jegy ára: 15RON🎫🎫🎫

Jegyek elővételben kaphatóak a Mr. Music boltban, Kossuth utca 3 , illetve a vetítés előtt a helyszínen.

Várunk szeretettel egy különleges estre, amit közönségtalalkozó követ a film alkotóival.

TRAILER megtekinthető itt!

https://player.vimeo.com/video/242714424?fbclid=IwAR1iDuGmhg9Ar5M0gauOTkQZfETx2So5lpnUSVafhFzm2lSFgm9qa1rl-Ao