Egy hölgy nyomában-Virtuális kulturális túra

Yes Travel - Utazni jóóóóó Ismeretterjesztő

VALÓS IDEJŰ ONLINE ELŐADÁS
Egy hölgy nyomában – Gustav Klimt utolsó női portréja
Bodor Kata művészettörténész előadása
Nincs már messze az idő, amikor újból vonatra ülhetünk, hogy ellátogassunk a bécsi Belvedere-be, amelynek legújabb kiállítása Gustav Klimt Hölgy legyezővel című festményét állítja középpontba. Amíg azonban nem láthatjuk a festményt élőben is, ismerkedjünk meg születésének történetével, az életműben betöltött szerepével és későbbi sorsával egy virtuális kulturális túra keretében!
Milyen szerepük van Klimt művészetében a női portréknak, hogyan követhetjük nyomon rajtuk a művész stílusának változását az elsőtől az utolsóig? Az 1917-ben festett, de befejezetlenül marad Hölgy legyezővel a Belvedere kiállításán más, szintén befejezetlenül hagyott művel szerepel együtt, így – egyelőre virtuálisan – megcsodálhatjuk a Menyasszonyt, Amalie Zuckerkandl portréját, az Ádám és Évát és a Fehér ruhás asszonyt. A téma alkalmat ad arra is, hogy közelebbről megismerkedhessünk Klimt kelet-ázsiai művészet által befolyásolt késői stílusával. Tartson velünk Ön is „egy hölgy nyomában”!
Bodor Kata a budapesti Szépművészeti Múzeum Grafikai Gyűjteményének művészettörténésze. Szakterülete a 19. századi képzőművészet, különös tekintettel a rajz- és grafikatörténetre. Kurátora volt volt számos kiállításnak (Gustav Klimt és a bécsi Secession, Egon Schiele és kora, társkurátorként a Toulouse-Lautrec világa), rendszeresen idegenvezetőként vesz részt kulturális utazásokon és ismeretterjesztő előadásokat tart.
Helyszín: Zoom (a jelentkezés során kapott linkkel)
Részvételi díj: 2500 Ft/fő
További információk es jelentkezés: ; www.yestravel.hu/virtualis-turak