Ég és Föld – nagycsütörtöki koncert

Székelykeresztúr, unitárius templom Zene
Nagycsütörtökön alapítványunk három koncertet szervez Erdélyben Ég és Föld címmel, a három erdélyi történelmi egyház egy-egy templomában: Székelykeresztúron az unitárius templomban, Marosvásárhelyen a református Vártemplomban és Kolozsvárott az evangélikus Pietati templomban.
A néphagyomány kiemelt helyen tartja számon a Nagyhét eseményeit, melyekben jelen van a halál és a szenvedés, ugyanakkor a mindezeket feloldó feltámadás és megdicsőülés is.
A mostani földindulásos időszakban, amikor pandémia, háború tetézi mindennapos bűneinket, természetes, hogy az Égihez fordulunk Nagyhéten, szabadulásért könyörögve. Az égi, szakrális, nagyheti kompozíciókat éneklő kórushoz így társul a földi népművészet. A lelki könnyebbülésen túl a koncert alkalmat nyújt mindenkinek az elcsendesedésre, a Nagyhét és a Húsvét misztériumában való elmélyülésre és zeneileg is igazi csemegének ígérkezik. A katarzist, a felszabadulást pedig mindannyiunknak a Húsvét hozhatja el.
Székelykeresztúron 18 órától az unitárius templom ad otthont felemelő műsorunknak. Közreműködnek a Berde Mózes Unitárius Gimnázium kórusa, karvezető: Nemes Annamária, a Lelkes Zenekar, Bíró Júlia és Nagy Nikoletta énekesek.
*📸 Az eseményen álló és mozgókép készülhet. Az eseményen való részvétellel beleegyezik, hogy az itt készült felvételeken szerepelhet, és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából használhatja.