Édes hazám, Marosszék | Kacsó Hanga Borbála

Koffer Zene

Édes hazám, Marosszék | Kacsó Hanga Borbála népiest

Fogtunk egy madarat, fény járja hol arat, ha énekel, életre kel a föld, szánkban a víz íze, s árad az emberből ki ami bentről most forrásként feltör, csak az Isten képes megállítani. Ezért a szándékunk tiszta, mai, hagyományőrzés a jelenben, egy falat Koffer-keretben, kerülj beljebb.

Amire hívunk – így feketén – az marosmenti népzene cimbalom kísérettel, hazai borok, hazai leány, mindkettő fűszeres,

Kacsó Hanga előadóművész | székelymezőségi szülők gyermekeként természetes módon, elemi formájában ismerhette meg a népzene generációkat összekapcsoló erejét. Művészetét az erdélyi szálak átszövik, ez a székelyföldi régió áll hozzá a legközelebb.
A Liszt Ferenc Zeneakadémia Népiének előadóművész-, népzeneelmélet- tanár szakos hallgatója, de jelenleg Erasmus ösztöndíjasként a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Zenepedagógia szakán tanul.
A 2014-es Fölszállott a páva énekes kategória győztese.

Szabó Dániel | cimbalomművész, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenei vezetője. Világzene és jazzprojektek mellett elsősorban a népzene áll tevékenysége középpontjában. Mindemellett hosszú ideje kiemelten foglalkozik a székelyföldi cimbalommuzsika mélyebb megismerésével.

Belépti díj | 15 ron / fő.

A Kofferen nem hat a tágító bűbáj, ezért foglalással biztosítunk szabad helyet, csöngetni itt: 0264450251, illetve üzenetben is ránk lehet szólni, hogy szeretnénk azt a leányt *elírás, bort megkóstolni.