Duplakanyar | Szabadtéren

Teatrul de Vara - Targu Mures Nemzetközi

HELYSZÍN: Marosvásárhelyi Nyári Színház | Rózsák tere 40. szám

A BELÉPÉS A JÁRVÁNYÜGYI ELŐÍRÁSOK BETARTÁSÁVAL, MASZKBAN, A BEJÁRATNÁL TÖRTÉNŐ ÉRINTÉSMENTES LÁZMÉRÉS ÉS KÉZFERTŐTLENÍTÉS UTÁN TÖRTÉNHET.

76. évadunkat Méhes György Duplakanyar című vígjátékával indítjuk. A Gáspárik Attila rendezésében színpadra kerülő produkcióval egy letűnt korra való derűs visszatekintésre invitáljuk Önöket.

Méhes György neve korántsem ismeretlen a marosvásárhelyi közönség számára. Darabjai az 1989-es forradalom előtt igazi csemegének számítottak a romániai magyar színházakban. Az ötvenes évek végétől kezdődően műfordításai mellett több színdarabját is műsorra tűzte a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház.

„A szerző biztos siker-recept volt. A 33 névtelen levél, a Mi, férfiak, a Roppant kényes ügy garancia volt a teltházas szériákra. A vígjátékok sorában a gyöngyszem a Duplakanyar volt. Kit ne érdekelt volna az a történet, amelyikben egy párttitkár egy autóbaleset miatt kórházba kerül. A darabban számtalan utalást találni az élelmiszerhiányról, az orvosoknak adandó pénzes borítékokról, a kórházi ágyhiányról… Magyarán, a darab húzogatta a kommunista diktatúra macskájának a bajszát. Persze, ne gondoljunk elementáris színházi formai bravúrokra. A mű legfőképpen a színészek számára biztosított bravúros játéklehetőséget.

Harminc év telt el, Méhes György teljesen eltűnt a színpadainkról. Adjunk neki idén egy esélyt! Vizsgáljuk meg, hogy ki tudjuk-e ma már önfeledten nevetni nem túl vidám múltunkat egy fiatal színészgeneráció játékában. Utazásra fel, nyomjuk meg a gázpedált, mert jön Simon elvtárs és a Duplakanyar!” (Gáspárik Attila)

SZEREPOSZTÁS:

Szereplők: Bálint Örs
Benő Kinga
Csíki Szabolcs
Fodor Piroska
Fülöp Bea
Gecse Ramóna
Henn János
Kilyén László
Somody Hajnal
Korpos András
Lőrinc Ágnes
Ördög Miklós Levente
Ciugulitu Csaba
Nagy Levente
Nagy Péter
Máthé Zsolt
Zólyomi Endre

Rendező: Gáspárik Attila
Jelmeztervező: Moldován Orsolya
Díszlet: Kirápság Alitta
Zene: Boros Csaba

A 12 éven felülieknek ajánlott előadás román felirattal követhető.

JEGYEKET ELŐVÉTELBEN ONLINE, A https://www.biletmaster.ro/hun/Production/440627/Duplakanyar HONLAPON LEHET VÁLTANI, SZEMÉLYESEN, A SZÍNHÁZ NAGYTERMI JEGYPÉNZTÁRÁNÁL (AUGUSZTUS 19-TŐL HÉTFŐTŐL PÉNTEKIG 12-18 ÓRA KÖZÖTT, TELEFONSZÁM: 0365 806 865), VALAMINT ELŐADÁSOK ELŐTT EGY ÓRÁVAL, A HELYSZÍNEN (KÉSZPÉNZZEL).

AZ ELŐADÁS BEMUTATÓJÁRA 2020. AUGUSZTUS 29-ÉN 20.00 ÓRÁTÓL KERÜL SOR. KÖVETKEZŐ ELŐADÁS 30-ÁN SZINTÉN 20.00 ÓRÁTÓL.

MINDKETTŐRE ÉRVÉNYESEK A TAVALYI ÉVAD MECÉNÁS ÉS BEMUTATÓBÉRLETEI, VISZONT ELŐZETES HELYFOGLALÁS SZÜKSÉGES.

KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS ESETÉN JEGYEIKET FELHASZNÁLHATJÁK EGY KÖVETKEZŐ DUPLAKANYAR-ELŐADÁSRA.