Dr.Gyarmathy Éva:Az atipikus lesz a tipikus

online esemény Ismeretterjesztő

Dr. Gyarmathy Éva: Az atipikus lesz a tipikus – ONLINE előadás

Nagyszerű hírünk van: dr. Gyarmathy Éva áprilisban visszatér a Pedagógiai esték (virtuális) színpadára! 🙂
Éva idei előadása az atipikus fejlődésű (tanulási zavarral, figyelemzavarral, hiperaktivitás zavarral, impulzus kontrollzavarral, autizmus spektrum zavarral küzdő) gyerekekről fog szólni.
Az előadás időpontja: 2021. április 20. kedd 18.00 (az előadás a megadott kezdőidőponttól számított 24 órán belül (2021. április 20. kedd 18.00-tól április 21. szerda 18.00-ig) itt lesz elérhető: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
Az előadás címe: Az atipikus lesz a tipikus – ONLINE ELŐADÁS!
Előadónk: dr. Gyarmathy Éva Prima-díjas klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársa
Jegyek itt: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/…/GYARMATHYEVA210420
Jegyárak:
– normál jegy: 1.800,- Ft (egyedül nézem)
– családi jegy: 2.500,- Ft (többen nézzük)
– támogatói jegy: 5.000,- Ft (támogatom a sorozat életben maradását)
Hogyan tekinthetem meg az előadást???
– Vásárold meg a jegyed ITT: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/…/GYARMATHYEVA210420
(segítség: Kisokos online előadások jegyvásárlásához és megtekintéséhez: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/jegyvasarlasi-kisokos/)
– A megadott időpontban kattints az előadás eléréséhez az IHRK Streamtár oldalra: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
FIGYELEM: az előadás csak a megadott kezdőidőponttól érhető el!
– Tarts velünk ezen az izgalmas estén és tanulj Te is nagyszerű előadónktól a Mentor(h)áló Pedagógiai esték legújabb előadásán 🙂
Nem érsz rá aznap este?
Semmi gond: az előadás a megadott kezdőidőponttól számított 24 órán belül (2021. április 20. kedd 18.00-tól április 21. szerda 18.00-ig) lesz elérhető itt: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
Így a megadott időkereten belül bármikor megtekintheted az előadást, a neked legalkalmasabb időpontban (reggel, délben, este vagy épp éjszaka).
Jegyek itt kaphatók: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/…/GYARMATHYEVA210420
Miről szól ez az előadás?
Dr. Gyarmathy Évát nem kell bemutatnunk a Mentor(h)áló közönségének: a Prima-díjas klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársa Magyarország egyik vezető oktatási szakembere, a Mentor(h)áló sorozatainak többszörösen visszatérő vendége, talán nem véletlenül – szakértelme, elkötelezettsége példaértékű sokunk számára.
Kivételes öröm számunkra, hogy Éva április 20-án újra vendégünk lesz, mostani témája az atipikus fejlődésű – tanulási zavarral, figyelemzavarral, hiperaktivitás zavarral, impulzus kontrollzavarral, autizmus spektrum zavarral küzdő – gyerekek köré fonódik.
“Atipikus fejlődésnek nevezzük az olyan, nem mindig nyilvánvaló és biztosan azonosítható neurológiai alapú eltéréseket, amelyek gyakran együtt, és különböző kombinációkban jelennek meg. A szindrómák közös megjelenésének oka az egymást átfedő fejlődési utak, amelyek az atipikus idegrendszeri éréshez vezetnek.
A neurológiai alapú teljesítményzavarok főbb csoportjai:
– tanulási zavar, tanulási nehézség (diszlexia, diszkalkulia, diszgráfia),
– kontrollzavarok (figyelemzavar, hiperaktivitás zavar, impulzus kontrollzavar),
– autizmus spektrum zavarok egy része.
Mindezek a neurológiai sajátosságok veleszületett és/vagy szerzett idegrendszeri eltérésen alapulnak, és a környezet, így a tanítási módszerek meghatározó jelentőségűek a kialakulásukban. Optimális körülmények között kiemelkedő tehetséggé fejlődhetnek az egyébként jó képességekkel rendelkező atipikus fejlődésű gyerekek.
Nemcsak az oktatási intézmények számára jelent kihívást ezeknek a gyerekeknek megfelelő környezetet biztosítani, hanem a nevelésük sok nehézséggel járhat a család számára is. Az otthontanulás is többszörös kihívás az atipikus fejlődésű gyerekeket nevelő szülők számára.”
Sokunkat érdeklő, sokakat érintő téma, kivételes felkészültségű szakember – az előadást ezért jó szívvel ajánljuk MINDEN pedagógusnak, egyetemi oktatónak és hallgatónak, a téma iránt érdeklődő szülőnek, nagyszülőnek és más szakembernek.
Szeretettel várunk mindenkit egy újabb nagyszerű esti előadásra!