Dokumentumfilm: Székely ízőrzők.

online esemény Ismeretterjesztő

Dokumentumfilm: Székely ízőrzők. Hagyományos székely konyha

Szabó Károly Székely ízőrzők. Hagyományos székely konyha című dokumentumfilmje

A 2015-ben készült film a székelyföldi gasztronómia jellegzetes ételének, a töltelékes káposztának az elkészítését, illetve a házi kenyér sütését mutatja be.

Szabó Károly rendező – Tanulmányait a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen végezte 1995 és 1999 között, s ezzel párhuzamosan 1993–1996 között az székelyudvarhelyi Utv szerkesztő-operatőrje volt, a napi hírműsorok, illettve kulturális, társadalmi és politikai műsorok szerkesztője, felelőse. 1995-től a Duna Televízió külsős tudósítója volt, valamint a Dunatáj Dokumentumfilm-műhely tagja. A heti rendszerességgel jelentkező „Tarka-barka” gyermekműsor operatőre, technikai felelőse is ő volt. 1999 óta a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár munkatársa, ahol a 2000–2007-es időszak alatt létrehozta és vezette az újonnan alakult Látvány- és hangzóanyag részleget.
2007 és 2012 között az intézmény igazgatója volt. 2007-től a „Bibliofil Alapítvány” M. E. Ügyvezető elnöke, a Transikon Vizuális Egyesület alapító elnöke. A Székelyföldi Dokumentumfilm Szemle ötlet- és házigazdája, valamint a Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle udvarhelyi társszervezője. Dokumentumfilm-készítőként aktívan tevékenykedik, szinte évről évre új filmmel jelentkezik.