Digitális múzeumpedagógiai nap

Online Tudomány, oktatás
A korábbi sikerek után érkezik a Örökség Kultúrpolitikai Intézet és a Felelős Szülők Iskolája újabb közös projektje a Mozaik Múzeumtúrával közösen, a Digitális Edukációs Múzeumi Órák, ezúttal 5. alkalommal!
A DEMÓ 5 Nap magyarországi és határon túli múzeumok közreműködésével, ’Híres magyarok’ tematika mentén mutatja be a közoktatásban részt vevő diákok számára a magyar történelemben jelentős szerepet játszó személyiségeket, egyúttal alkalmat kínálva a magyar kulturális, történelmi, művészeti és tudományos értékek megismertetésére, bemutatására, elemzésére.
A rendhagyó iskolai edukációs program során a csatlakozó múzeumok által, megadott korosztályok számára (3-4. évf., 5-6. évf., 7-8. évf., 9-12. évf.) készített játékos, digitális múzeumpedagógiai feladatokat tematikus bontásban tesszük közzé a virtualismozaikmuzeumtura.hu weboldalon. Az online eseményt magyarországi és határon túli pedagógusok és diákok számára hirdetjük meg.
Több, mint 35 múzeum feladatait és játékait gyűjtjük csokorba és hozzuk el február 9-én. Többféle feladattípussal készülünk, legyen szó edukációs videókról, kisfilmekről, online fejtörőkről, illetve hozunk LearningApps tankocka feladatokat, Redmenta kvízeket és virtuális múzeumi sétákat is.
Azok a tanárok, akik február 6-án 12:00 óráig regisztrálnak, az esemény előtt minden tartalomhoz hozzáférést kapnak, így előre megtervezhetik és megszervezhetik a február 9-i Digitális Edukációs Múzeumi Órákat a saját diákjaik számára, bárhol is tanítanak határon innen vagy túl.
Tehát nincs más teendő, csak regisztrálni február 6-án 12:00 óráig és ezt követően előre megkapjátok a DEMÓ 5 digitális tananyagait, ami alapján február 9-én követhetitek az eseményt a diákjaiddal.
A programban résztvevő múzeumok és kiállítóhelyek:
Arany János Emlékmúzeum
Budapesti Történeti Múzeum
Déri Múzeum
Dobó István Vármúzeum
Dornyay Béla Múzeum
Esterházy – kastély
Göcseji Múzeum
Gödöllői Királyi Kastély
Haáz Rezső Múzeum
Herman Ottó Múzeum
Hadtörténeti Múzeum
József Attila Városi Könyvtár és Múzeum
Kecskeméti Katona József Múzeum
Kiskun Múzeum
Kuny Domokos Múzeum
Leskowsky Hangszergyűjtemény
Ludwig Múzeum
Magyar Földrajzi Múzeum
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Magyar Nemzeti Múzeum
MNM Esztergomi Vármúzeuma
MNM Palóc Múzeuma
Magyar Természettudományi Múzeum
Munkácsy Mihály Múzeum
Néprajzi Múzeum
Országgyűlési Múzeum
RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum
Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum
Szatmári Múzeum
Soproni Múzeum
Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Skanzen Szentendre
Szent István Király Múzeum
Szépművészeti Múzeum
Vörösmarty Emlékház
Zsidó Kiválóságok Háza