Dezső Péter előadása Szabadkán

Szabadka Vallás

Tisztelettel meghívjuk a Keresztény Értelmiségi Kör tribünjére, amelyet szeptember 24-én, kedden, 17 órakor tartunk Szabadkán a kertvárosi Jézus a munkás templom Hunyadi termében (Sava Kovačević utca 3.)

Előadónk: Dezső Péter, szabadkai ferences atya, a Hitélet mb főszerkesztője

Az előadás témája:

Eucharisztia, a keresztény élet csúcsa és forrása

Moderátor: a KÉK szabadkai csoportjának elnöke

 

Amennyiben a környezetében, ismerősei között vannak olyanok, akik érdeklődnek az előadásunk iránt, úgy adja át szóbeli meghívásunkat részükre. Bővebb tájékoztató Szabó-Hangya Teréznél, a 064/222-11-61 telefonszámon, vagy szervezetünk irodájában: személyesen Szabadkán a Lifka Sándor utca 4. szám alatt, minden munkanapon 8-14 óráig, illetve a e-mail címen.

 


 

Életrajz: Péter Dezső, ferences pap 1982-ben született Apatinban. Gyerekkorát Bácskertesen (Kupuszinán) töltötte, itt is fejezte be az általános iskolát. Gimnáziumba Zomborban járt, majd a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon, Szabadkán szerzett oklevelet. Ezután egyetemista évei alatt már érezte a hívást, és belépett a zágrábi ferences rendtartományba. Samoborban volt jelölt, Rijekán lett noviciátus ott kezdte a teológiát, majd Budapesten tanult és diplomázott. Horvátországban, Kaproncán (Koprivnica) diakónusként szolgált, majd Našicen töltötte újmisés idejét és egy év múlva került Szabadkára. Már két éve szolgál Szabadkán, jelenleg a szabadkai rendház ökonómusa és vikáriusa. A Hitélet folyóirat megbízott főszerkesztője.