Csík Zenekar – Összetartozás

Online Zene

december 28.,19:30

 

Az összetartozás gondolata a 20. és 21. századi magyar történelmi események és a népzene tükrében. A határok feletti nemzetegyesítés a magyar népzene sokszínű eszköztárával, avagy a szellemi és érzelmi kulturális felemelkedés a 100 év tükrében.
A jegy vásárlás ITT

A koncerten központi jelentőségű az összefogás, az összetartozás érzése, amely fogalmak nekünk, magyaroknak kiemelten fontosak. A Zenekar a koncert felépítésében megemlékezik a békeszerződés okozta generációs traumákról is, melyhez különböző stílusok, szerzők segítségét is igénybe veszik: József Attila és Radnóti Miklós művei, Andrásfalvy Bertalan professzor útmutató gondolatai, a népzene, a táncházmozgalom, valamint Cseh Tamás, Presser Gábor és az LGT muzsikája mind megidéződnek a koncerten.

A népzene és az immár tőle elválaszthatatlan „Táncházmozgalom” fontos alkotóeleme a nemzeti identitásnak, valamint a nemzetek feletti összetartozásnak. Az összekacsintások, a felszabadult nevetések, a gyönyörű szólók és virtuóz lépések mind-mind hidak az azonos nyelvet, a zene nyelvét beszélő emberek között, éljenek bárhol a Világban.

Az óévbúcsúztató előadásra a Csík Zenekar vendégeiként köszönti majd:

Bagossy Norbertet,

Busai Borit a Fölszállott a páva c. televíziós vetélkedő nyertes gyermek szólistáját és párját, Farkas Regőt,

Kacsó Hanga Borbálát,

Magyar Állami Népi Együttest,

Őze Áront,

Őze Lajos Színitanoda ifjú növendékeit, valamint,

Pál István „Szalonnát”, akik közreműködésükkel színesítik tovább ezt az unalmasnak egyáltalán nem nevezhető zenei palettát.

Az összetartozás érzése így csak még erősebben lesz jelen ezen a meghitt hangulatú koncerten, amire már oly nagy szükségünk van!

A koncert online közvetítése valós idejű, utólagos megtekintésre nincs lehetőség.