Családi sebeink a párkapcsolatban

Online Ismeretterjesztő
Időpont: 2022. NOVEMBER 19., SZOMBAT, 10:00 UTC+02
Novemberi önismereti napunkon egy olyan témát járunk körül, ami szinte mindannyiunkat húsbavágóan érint: jelenünket hogyan formálják múltunk traumái, nehéz érzelmi tapasztalatai.
Amikor túlzottan hevesen reagálunk bizonyos helyzetekben, vagy mély lelki szenvedést élünk át, biztosra vehetjük, hogy ez nemcsak a jelennek szól, hanem újraélünk valamilyen hiányt életünk korábbi szakaszaiból. Néha egyszerűen csak azt érezzük: ne nyomogassák a gombjainkat!
Hogyan dolgozzunk eredményesen az érzelmi hátizsákunkkal?
Ezt a témát fogják körüljárni szakembereink élő videók, cikk-, könyv- és filmajánlók formájában.
Tartsatok velünk ezen az izgalmas önismereti úton! 🙂
09:00 Napindító Live Dienes Angélával
Árulkodó konfliktusaink
Biztosan észrevetted már, hogy előfordul, olyan dolgon borulsz ki vagy olyan intenzitással, amin utólag magad is meglepődsz, esetleg vannak visszatérő témák a konfliktusaidban, de nem tudod, hogy miért. Ebben a napindító előadásban azt fogjuk megvizsgálni, mi állhat ezek mögött a felfokozott érzelmi reakciók mögött, melyek akár egy párkapcsolati helyzetben is vissza-visszatérhetnek. Megtudhatod, honnan veheted észre, ha bizonyos korábbi kapcsolati tapasztalatok irányítanak a jelenben, továbbá mit tehetsz azért, hogy a jövőben tudatosabban vegyél részt ezekben a szituációkban.
11:00 Cikkajánló
13:00 Könyvajánló
15:00 Tartalomajánló
18:00 Live Tatai Csillával
Sebet gyógyítani és párkapcsolatban élni
Lelki sebeink, hiányaink mindannyiunknak lehetnek, sérüléseket, traumákat élete során bárki elszenvedhet. Nem vagyunk ez alól kivételek sem mi, sem a párunk.
Hogyan tud mégis két -a maga sérüléseit, sebeit hordozó- ember egészséges, harmonikus párkapcsolatot kialakítani és fenntartani?
Mit tehetünk saját, régről szerzett (vagy éppenséggel örökölt) sebeinkkel? Továbbá mit tehetünk, ha arra párunknál vélünk felfedezni lelki sebeket? Hogyan tudjuk őt segíteni, támogatni ezek gyógyításában? Egyáltalán feladatunk egy másik ember (jelen esetben a párunk) sebeit begyógyítani? Mettől meddig terjed ebben a mi felelősségünk?
A szombat esti Live-ben ilyen és hasonló kérdéseket járunk körbe Tatai Csilla egészségpszichológussal, képzésben lévő pár- és családterapeutával.