Családi délután a Házasság hete alkalmából

Rimaszombat, Csillagház Konferenciák

A Szövetség a Közös Célokért társulás 2015-ben csatlakozott a Házasság hete magyarországi rendezvénysorozatához. Azóta a saját programjaik mellett szervező erővel segítik a felvidéki civil szervezeteket, hogy ezen a héten rendezvényeikkel, a házasság örökkévaló értékére irányítsák a figyelmet.

Az idei rendezvényüket Rimaszombatban, a Csillagházban, a Daxner utca 36. (Rimavská Sobota, Daxnerova ul. 36.) szám alatt 2019. február 16-án, 14 órai kezdettel szervezik, ahol a várandós és az újszülött gyermekeket nevelő családokat szeretnénk a középpontba állítani. Azzal a céllal, hogy a fiatal családokat mihamarabb be tudják kapcsolni a helyben működő társadalmi csoportokba illetve, felhívjuk a figyelmet a határon túlra kiterjesztett magyar családtámogatási rendszerre.

A rendezvény tervezett programjában a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), a Magyar Államkincstár, a Rákóczi Szövetség, a Rimaszombati Református Egyházközség és a helyi Ringató foglalkozás vezetői, képviselői vesznek részt.

Forrás: SZAKC/Felvidék.ma