Cimbaliband @Budapest Ritmo Online

Budapest Ritmo, CimbaliBand és Hangvet Online: bartoktavasz.hu Ismeretterjesztő
ZENÉVEL ÉLED ÚJRA A VÁROS
Idén tavasszal életre kelnek a város különleges atmoszférájú helyszínei – az Akváriumból közvetített koncertek és a különleges, budapesti helyszíneken, hazai rendezők által forgatott koncertfilmek a nappalidba hozzák a világzenét, az belváros bulijait, vagy az Epreskert hangulatát – a valódi találkozások élményét.
A

CimbaliBand

Gipsy Fushionben (a fushion erőteljes, tüzes jelenséget jelent) két kiemelkedő cigány származású tehetség, a Megasztárból még gyermek énekesként ismertté vált Horváth Alexandra, valamint a virtuóz hegedűs Solymosi Máté játszik az egyedülálló, Unger Balázs cimbalmos vezette csapattal. A formáció mellett a hangszerelés sem mindennapos: Solymosi Máté a műsorban egy 120 éves mesterhegedűn játszik, melyet 2019-ben az 1. Roby Lakatos International Improvisational Violin Competition-on nyert. A Cimbaliband ezen formációja a cigány folklór és a jazz műfajának, és igazán erős zenei karaktereknek a felejthetetlen találkozása.

// English
The Cimbaliband Gipsy Fushion formation (fushion describes their bold, strong spirited character) two breathtaking talents of Romani heritage get a chance to shine: Alexandra Horváth, whose brilliant singing voice made her nationally renowned as a child, and Máté Solymosi, virtuoso violinist, who plays on a 120-year-old master violin. The band’s unique sound is shaped by the cimbalom, a traditional Hungarian instrument, creating a unique ambience that resonates with both Gipsy folklore, Hungarian folk, and jazz.
Bartók Tavasz